Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου το Σάββατο στις Σταγιάτες

Από τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία Σταγιατών η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το προσεχές Σάββατο 20/06 στην πλατεία του χωριού, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκορδούλη “Από την περιβαλλοντική ηθική στην πολιτική οικολογία”. Ο Κώστας Σκορδούλης με μακρά διαδρομή στη ριζοσπαστική πολιτική οικολογία θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από την ομάδα παραδοσιακών χορών της λέσχης και το σχήμα Καφέ Αμάν.
«Συζητώντας και τραγουδώντας σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα της μάχης ενάντια στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Γιατί η ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρό αέρα και ποιοτικό νερό είναι αυτονόητη προϋπόθεση μίας ελεύθερης ζωής», τονίζει η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας.

Η Λέσχη απευθυνόμενοι στους κατοίκους των Σταγιατών, αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια, οι αγώνες τους έχουν καταστεί σύμβολο του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Ένας αγώνας που αν και συναντά απειλές, επιθέσεις και διώξεις από τη δημοτική αρχή Βόλου που έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή, συνεχίζει την πορεία του και επιμένει. «Θα μας βρείτε δίπλα σας στην διεκδίκηση της ελεύθερης πρόσβασης στους δημοτικούς χώρους και την επαναδιεκδίκηση της πηγής ενάντια στα σχέδια της ΔΕΥΑΜΒ για εμπορευματοποίηση του νερού», αναφέρει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο χωριό μια ανεξάρτητη λαϊκή κοινότητα αγώνα συζητά, ορίζει και αποφασίζει μέσα από τις συνελεύσεις του χωριού για ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης των πηγών αλλά και της συμβίωσης στον οικισμό ενάντια στα πλοκάμια του τοπικού κράτους και των εντολοδόχων του.

«Ο αγώνας σας βέβαια είναι μια μόνο κουκκίδα στο χαρτί των κινήματος για την υπεράσπιση της γης και της Ελευθερίας ανά την Ελλάδα. Οι πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεπούλημα των υδάτων στο Πήλιο αποτελούν οργανικό κομμάτι του ευρύτερου αγώνα που διεξάγεται στην περιοχή της Μαγνησίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ του πολυεθνικού ομίλου Lafarge. Σταθμό του αγώνα αυτού στο Βόλο αποτέλεσε το συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου 13 Ιουνίου που και με τη συμμετοχή σας, με μαζικούς όρους απαιτήσαμε να “φύγει η Lafarge από την πόλη” ως απαραίτητο όρο για την επιβίωση της κοινωνικής πλειονότητας. Παράλληλα δώσαμε μαζί ένα συντριπτικό πλήγμα στην δημοτική αρχή σπάζοντας οριστικά την κοινωνική συναίνεση που απολάμβανε τα προηγούμενα χρόνια στην ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα», καταλήγει η Λέσχη, που τονίζει ότι ζητούμενο είναι ο ανατρεπτικός συντονισμός όλων των κινημάτων ανά την Ελλάδα (βλ. Άγραφα, Σκουριές, Τήνος, υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο). Ένας συντονισμός απαραίτητος για να τεθεί φρένο στο συνολικό σχέδιο του Κεφαλαίου να αρπάξει γη και ύδωρ στο βωμό του κέρδους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.