Εκδήλωση – συζήτηση «θα ζήσουμε μαζί, θα αγωνιστούμε μαζί»

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, σήμερα Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 7μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος) διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Θα ζήσουμε μαζί, θα αγωνιστούμε μαζί».
Όταν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στριμώχνονται σε συνήθως αναξιοπρεπείς, απάνθρωπους καταυλισμούς ή υποχρεώνονται σε απελάσεις, που με τόση ευκολία οργανώνει η «για πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση της χώρας, όταν η «ανθρωπιστική» Ευρωπαϊκή Ένωση υψώνει συνεχώς νέα τείχη ρατσισμού, τότε πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης όπως η κατάληψη του επί χρόνια εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου City Plaza στην Αθήνα, είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για όλους όσους αποζητάμε μία ανάσα αντίστασης, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Δίκτυο τονίζει ότι αναμφίβολα, όλοι και όλες μαζί, ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες, πρέπει μαζί να δημιουργήσουμε συνθήκες συντροφικότητας, πολυεθνικής συμβίωσης και κοινωνικής αυτοοργάνωσης, πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα, από το ρατσισμό μέχρι την ανεργία και από τα κλειστά σύνορα έως τα μνημόνια, πρέπει μαζί να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που μας κλέβουν.

Τη συζήτηση, η οποία θα μεταφράζεται και στα αραβικά, θα ανοίξουν αλληλέγγυος από την κατάληψη στέγης του City Plaza, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και πρόσφυγες από καταυλισμούς της Β. Ελλάδας και του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.