Έκοψε βασιλόπιτα ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Τοπικής Εκκλησίας ευλόγησε την Πέμπτη 12/1 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου,  Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρωτοψάλτης Δημήτριος Χατζηγεωργίου, πολλοί Ιεροψάλτες, οι καθηγητές και πολλοί εκ των μαθητών της Σχολής.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο π. Επιφάνιος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της συνάντησης, μετά την διετή δοκιμασία της πανδημίας, «κατά την οποία την οποία γευόμαστε την χαρά της ιεροψαλτικής συνύπαρξης». Ο Διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε στον αγώνα των στελεχών της «να εμποτίζουμε τις καρδιές των μαθητών μας με την αγάπη για την Θεία Λατρεία, διότι η Βυζ. Μουσική υπάρχει για να διακονεί την Λατρεία του Θεού». Ζήτησε την ευχή του Σεβασμιωτάτου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του Επισκόπου, «χωρίς τις οποίες, τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ο Επίσκοπος είναι η κινητήρια δύναμη, ο εμπνευστής όλων μας, ανοίγει δρόμους, λύνει προβλήματα, εγγυάται την ενότητα». Ο π. Επιφάνιος, τέλος, εκ μέρους όλων, ευχήθηκε υιικώς στον Σεβασμιώτατο για τα 25 χρόνια της Αρχιερατείας του, επισημαίνοντας ότι ο κ. Ιγνάτιος έγινε ο μακροβιότερος Ποιμενάρχης της Δημητριάδος από το 1907 και εντεύθεν.

Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία της εμπιστοσύνης, «που είναι το παν, ο καρπός μιας ειλικρινούς σχέσης, που σφυρηλατεί την αγάπη και την ενότητα, που γίνεται δώρο Θεού». Μίλησε για την ιστορία της Σχολής, αλλά και της ιεροψαλτικής χορείας της Τοπικής μας Εκκλησίας, για τους αειμνήστους Δασκάλους, που διαμόρφωσαν μία σπουδαία παράδοση, αναγνωρισμένης στο πανελλήνιο, αναφέρθηκε, ακροθιγώς, στην προσφορά των προκατόχων του Ιεραρχών στην Τοπική Εκκλησία και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσφορά και την αξία των Ιεροψαλτών. Κάλεσε σε περαιτέρω εργασία και προσευχή για την προαγωγή του ιεροψαλτικού έργου και τόνισε την αξία του ήθους, της ενότητας και του πνεύματος συνεργασίας, για την επίλυση κάθε προβλήματος, που τυχόν ανακύπτει. Παρότρυνε τους μαθητές να είναι επιμελείς, να ανεβαίνουν στο Αναλόγιο, «γιατί μόνο πάνω στο ψαλτήρι θα μάθετε να ψάλετε αυθεντικά και θα αποκτήσετε το απαραίτητο ιεροψαλτικό ήθος».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον ιεροψαλτικό κόσμο της Μητρόπολης, καθώς και τους συναδέλφους του Ιεροψάλτες για την ποικίλη προσφορά και βοήθειά τους στην προαγωγή του Ιεροψαλτικού έργου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.