Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λιμεναρχείου σε σχολεία για μείωση ατυχημάτων και πνιγμών

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη μείωση ατυχημάτων και πνιγμών, προέβη στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και μαθητές Γυμνασίου και έχει ως στόχο να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να διέπουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στη θάλασσα.
Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SAFE WATER SPORTS, φέρει την έγκριση του αρμόδιου Τμήματος Σχολικής Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και πλαισιώνεται από ειδικά διαμορφωμένο οπτικοακουστικό υλικό.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση προς το σύνολο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια) του Δ. Βόλου για τη συμμετοχή στην εν λόγω δράση. Με μέριμνα στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, η δράση πραγματοποιήθηκε συνολικά σε 16 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Βόλου (Γυμνάσια) και επιμορφώθηκαν σε θέματα ασφαλούς κολύμβησης με σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές και διαδραστικό τρόπο περίπου 1.100 μαθητές.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα, η άριστη συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του Δ. Βόλου ενώ δεδομένης της άμεσης και θετικής ανταπόκρισης που σημειώθηκε, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεσμεύεται για την υλοποίηση της δράσης σε όσο το δυνατό περισσότερες σχολικές μονάδες και την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς το πρόγραμμα ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.