Εκτός ΔΑΚΕ έθεσαν εαυτό τρεις συνδικαλιστές – εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Κομπορόζος, Λεμονιά Πατρώνη και Κωνσταντίνος Τράγαλος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, που εξέδωσαν ότι «οι εργαζόμενοι δικαιούνται σεβασμό, ισότιμη μεταχείριση και ουσιαστική προστασία, ανεξάρτητα από θέση, ειδικότητα ή συνδικαλιστική ιδιότητα. Ο συνδικαλισμός δεν μπορεί να περιορίζεται σε λόγια και τυπικές παρεμβάσεις. Αποδεικνύεται στην πράξη, ιδιαίτερα όταν ένας εργαζόμενος αισθάνεται ότι βρίσκεται μόνος απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή απαξίωσης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών, πρώην πια στελεχών της ΔΑΚΕ
«Με αξιοπρέπεια, συνέπεια και καθαρή συνείδηση.
Η απόφαση των μελών της ΔΑΚΕ Εργαζομένων Γ.Ν. Βόλου να παραιτηθούν από τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα δεν αποτελεί παραίτηση από τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες μας.
Αποτελεί μια πράξη συνδικαλιστικής ευθύνης, αξιοπρέπειας και διαμαρτυρίας απέναντι σε μια κατάσταση που, κατά την εκτίμησή μας, έχει ξεπεράσει τα όρια της θεσμικής και συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης.
Οι εργαζόμενοι δικαιούνται σεβασμό, ισότιμη μεταχείριση και ουσιαστική προστασία, ανεξάρτητα από θέση, ειδικότητα ή συνδικαλιστική ιδιότητα. Ο συνδικαλισμός δεν μπορεί να περιορίζεται σε λόγια και τυπικές παρεμβάσεις. Αποδεικνύεται στην πράξη, ιδιαίτερα όταν ένας εργαζόμενος αισθάνεται ότι βρίσκεται μόνος απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή απαξίωσης.
Παραδίδουμε τις θέσεις μας με καθαρή συνείδηση και διατηρούμε ακέραιη την πεποίθησή μας ότι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Η παραίτησή μας από τις συνδικαλιστικές θέσεις δεν σημαίνει παραίτηση από τους εργαζόμενους.
Είναι μια πράξη διαμαρτυρίας, αλλά και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
Ο συνδικαλισμός οφείλει να στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο, ιδιαίτερα όταν αυτός χρειάζεται προστασία και στήριξη.
Με σεβασμό στους εργαζόμενους, με πίστη στις αρχές μας, και με την αξιοπρέπεια που μας χαρακτηρίζει».
































