Ελένη Παπαθανασίου στο Ράδιο ΕΝΑ: Θέλουμε άμεσα τη σωστή λύση για το νερό της Αγριάς

Η δημοτική σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας μίλησε για το πρόβλημα υδροδότησης

Το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Αγριάς ζητούν άμεσα τη σωστή λύση για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει τους τελευταίου μήνες η περιοχή ζήτησε μέσω του Ράδιο ΕΝΑ η Ελένη Παπαθανασίου δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για το Βόλο». Για το θέμα της σύσκεψης που έγινε στην Αγριά παρουσία του δημάρχου που η αντιπολίτευση κατηγορήθηκε ότι δεν πήγε, τόνισε ότι δεν κλήθηκε.

Η Ελένη Παπαθανασίου δήλωσε ότι το θέμα του νερού στην Αγριά πρέπει να λυθεί άμεσα και να δοθεί η σωστή λύση. Όπως είπε, η παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφία ζήτησε από τη ΔΕΥΑΜΒ τις αναλύσεις του νερού της γεώτρησης των Πλατανιδίων που η Δημοτική Αρχή είπε ότι θα βάλει στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς.
Σύμφωνα με την ίδια, η συγκεκριμένη γεώτρηση είχε καταργηθεί το 2012, όταν αντιδήμαρχος στην Αγριά ήταν ο κ. Στόικος, λόγω των πολλών νιτρικών και από τότε λειτουργεί μόνο για άρδευση.

Η ίδια τόνισε ότι πριν μπει το νερό της γεώτρησης στο δίκτυο της Αγριάς, πρέπει να γίνουν μετρήσεις και σωστή απονιτροποίηση, ώστε το νερό να είναι ποιοτικά καλό και η Διεύθυνση Υγείας να το εγκρίνει πριν φτάσει στις βρύσες των κατοίκων της Αγριάς.

Η κα Παπαθανασίου αναφέρθηκε στην εφιάλτη που ζουν οι κάτοικοι της Αγριάς από τις 19 Μαΐου 2021, οπότε και πληροφορήθηκαν ότι το νερό περιέχει μόλυβδο και υδράργυρο και στη συνέχεια με 14 ώρες το 24ωρο χωρίς νερό στο δίκτυο ύδρευσης. «Αυτό πρέπει να τελειώσει και επίσης να μη γίνεται στοχοποίηση και αποπροσανατολισμός του προβλήματος», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ίδια το ένιωσε αυτό τις προηγούμενες μέρες. Ακόμη είπε ότι η παράταξη αναμένει τα στοιχεία μετρήσεων του νερού που έγιναν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επίθεσή που έγινε στο πρόσωπό της από τον τοπικό σύμβουλο Αγριάς προς το πρόσωπό της σε ραδιοφωνική εκπομπή με ψευδής καταγγελίες (ότι στην Αγριά δεν υπάρχει νερό γιατί η ίδια ποτίζει το γκαζόν στο σπίτι της) και τόνισε ότι το θέμα είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιβαρυμένες πηγές και γεωτρήσεις και να δοθεί ένα συνολικό σχέδιο για οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος υδροδότησης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος έπρεπε να έχει στείλει εμφιαλωμένο νερό σε κοινωνικά αδύναμες οικογένειες, τόνισε την ανάγκη σημαντικής μείωσης των λογαριασμών για το συγκεκριμένο διάστημα, ενώ εκτίμησε ότι πρέπει να γίνει μια επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις που είχε στην υγεία των ανθρώπων η επιβάρυνση με βαρέα μέταλλα που νερού, που έπιναν χωρίς να γνωρίζουν το πρόβλημα.

Δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη
Η δημοτική σύμβουλος είπε ότι από τη σύσκεψη που έγινε στην Αγριά υπό τον δήμαρχο γα το θέμα του νερού η αντιπολίτευση απουσίαζε γιατί ποτέ δεν είχε κληθεί και τόνισε ότι το θέμα του νερού δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης αλλά πρόκειται για ένα αγαθό για όλους τους πολίτες, κάτι που ζητάει και η αντιπολίτευση.

Η κα Παπαθανασίου ανέφερε ότι ο τοπικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για το Βόλο», ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι ο δήμαρχος πήγε εκεί, τους είπε προβοκάτορες και στη συνέχεια αποχώρησε.
«Εμείς κατηγορηθήκαμε ότι δεν ήμασταν παρόντες και παρούσες, επειδή ποτέ δεν κληθήκαμε και εκεί έληξε το θέμα», επισήμανε η σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.