Ελεύθερος ο νεαρός που κρατήθηκε με εντολή προέδρου του Μονομελούς

Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ο νεαρός που κρατήθηκε με εντολή της προέδρου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, μετά από φασαρία που έγινε όταν ανακοινώθηκε ότι η δίκη με κατηγορούμενους του Θ. Κλημόπουλο και τον Αρ. Φραγκουδάκη διακόπηκε για τις 16 Μαΐου.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν αλληλέγγυοι που βρισκόταν στην αίθουσα όταν η πρόεδρος διέταξε να κρατηθεί ο νεαρός.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του τόνισε ότι βρέθηκε στο Δικαστήριο για να παρακολουθήσει την δίκη, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος βρισκόταν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι «δεν έπρεπε να καθίσουμε εμείς στο εδώλιο, αλλά η Δημοτική Αρχή και οι σύμβουλοί της».
Για την εντολή κράτησής του ο νεαρός είπε ότι η πρόεδρος ήθελε να διώξει από την αίθουσα τους παραβρισκόμενους και υπήρχε κλίμα εκφοβισμού και πιν αποχωρήσει υπήρχαν έντονες αποδοκιμασίες.
Όταν δόθηκε εντολή να κρατηθεί είπε ότι δεν αντιστάθηκε και έδωσε τα στοιχεία του, ωστόσο έμεινε στο κρατητήριο για 1,5 ώρα περίπου, χωρίς να του γνωστοποιηθεί αν ήταν απλά κρατούμενος ή συνελήφθη και χωρίς να ενημερωθεί για τις κατηγορίες.
Η εισαγγελέας έδρας ανέφερε ότι το Δικαστήριο έχει δικαίωμα να επιβάλει το μέτρο της κράτησης, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από την εισαγγελέα και όχι από την πρωτοδίκη.
Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε να δεχτεί την αίτηση ανάκληση της κράτησης και ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος.
Μετά την εξέλιξη αυτή οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στο προαύλιο και φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές» και κατά της Δημοτικής Αρχής Μπέου.

«Υπάρχουν δικαστές ευσυνείδητοι»
Σε δήλωσή της η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η απόφαση με την οποία ανακλήθηκε η παράνομη διαταγή κράτησης ενός πολίτη που τόλμησε να παρακολουθήσει σήμερα τη δίκη των ανθρώπων που υπερασπίζονται το περιβάλλον, η οποία εκδόθηκε μετά από πολύ αγώνα και αγωνία αποδεικνύει ότι υπάρχουν μεν δικαστές επίορκοι υπάρχουν δικαστές έτοιμοι να υπηρετήσουν τις πάσης φύσεως εξουσίες αλλά υπάρχουν δικαστές ευσυνείδητοι.

«Εμείς σε αυτούς τους δικαστές θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε και το μήνυμά μου προς όλους εκείνους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που τους φαίνεται καλό να υπακούουν στις εξουσίες να στοχοποιούν απλούς πολίτες που διεκδικούν
δικαιοσύνη που τους φαίνεται πρέπον να χτυπούν προσοχές σε επίορκα πολιτικά πρόσωπα κυβερνητικά αυτοδιοικητικά είναι ότι ο αγώνας για Δικαιοσύνη είναι αγώνας κοινωνίας και η κοινωνία δε συμβιβάστηκε ποτέ με την αδικία σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας η κοινωνία διεκδίκησε δίκαιο και δικαιοσύνη».
Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι «εγώ θα είμαι με την πλευρά του δικαίου των πολιτών διεκδικώντας δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που αγωνίζονται που διεκδικούν καθαρό περιβάλλον, που διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία, δικαιοσύνη για τις γυναίκες που ζητούν προστασία από τις γυναικοκτονίες, δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών και του Ματιού», καταλήγοντας ότι ο αγώνας για Δικαιοσύνη είναι απόφαση προσωπική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.