Ελληνική Λύση: Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην αποζημίωση πληγέντων από τις εκρήξεις στη Ν. Αγχίαλο

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στην αποζημίωση των πληγέντων από τις εκρήξεις στη Ν. Αγχίαλο, όπως προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνου, σε ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου, πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης.
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, οι δήμοι συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώριση των δικαιούχων πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και εν συνεχεία αποστέλλουν σχετικό αίτημα για την επιχορήγησή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καταβάλλουν τις αναλογούσες οικονομικές ενισχύσεις. Σημειώνεται ότι από 01-01-2024 και εφεξής τα ανωτέρω αιτήματα των δήμων αποστέλλονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λόγω μεταφοράς της σχετικής αρμοδιότητας.

«Ο Δήμος Βόλου υπέβαλε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 88786/30-11-2023 σχετικό αίτημα και επιχορηγήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 109254/20-12-2023 (Α.Δ.Α.: ΨΕΩΛ46ΜΤΛ6-ΓΥ2) υπουργική απόφαση, με ποσό ύψους 320.000 € προκειμένου να καταβάλλει τις οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες της Νέας Αγχιάλου, από τις πυρκαγιές της 26ης και 27ης Ιουλίου 2023.
Επισημαίνεται ότι για τους πληγέντες από τη φυσική καταστροφή Daniel έχει τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.