Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: “Ανεπίτρεπτη η μη ολοκλήρωση έργου 250 μέτρων από τον Ιανουάριο”

φωτογραφία αρχείου
Οι καθυστερήσεις στα έργα του Δήμου έφεραν αγωνία στους εμπόρους της Ερμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αφουγκραζόμενος την έντονη δυσαρέσκεια και αγωνία των εμπόρων και των επιχειρηματιών, που εδρεύουν στην οδού Ερμού για τη μη ολοκλήρωση των έργων υποδομής στην περιοχή Ερμού (ύψος οδών Αθ. Διάκου – Ξενοφώντος), απέστειλε όπως κάνει γνωστό επιστολή στον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μιχ. Καπουρνιώτη  και στους υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου ζητώντας άμεσες ενέργειες και  μέριμνα για την αποπεράτωση των έργων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου βρίσκεται σε θέση να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια κι αγανάκτηση  των εμπόρων κι επαγγελματιών της εμπορικής περιοχής, στην οποία εδώ και τρεισήμισι μήνες εκτελούνται τα έργα ανοικοδόμησης κι οδοποιίας επί της οδού Ερμού στο ύψος των οδών Αθ. Διάκου έως Ξενοφώντος.

Αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα της κατάστασης και τις δυσκολίες ολοκλήρωσης τους ,  καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και δεν επιδέχονται παράλληλες εργασίες όπως  της ύδρευσης, της κινητής τηλεφωνίας , της ηλεκτροδότησης κ.α.. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να έχει παρέλθει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η ολοκλήρωση του να μην έχει επιτευχθεί ενόψει και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Συγκεκριμένα,  η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2024 κι από τότε οι επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί ταλαιπωρούνται καθημερινά – μέχρι και σήμερα. Είναι κατανοητό ότι η υλοποίηση τέτοιων έργων είναι χρονοβόρα και πρέπει να υποδεικνύεται υπομονή κι ανοχή, προκειμένου να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, θεωρούμε ανεπίτρεπτη τη μη ολοκλήρωση των έργων για μήκος  250 μέτρων, όταν οι επιχειρήσεις  χάνουν το τζίρο της ημέρας λόγω μη διέλευσής και πρόσβασης, λόγω όχλησης και απαγόρευσης κίνησης.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα την ολοκλήρωση του έργου των εν λόγω οδών κι επιμεληθείτε, ώστε να είναι δυνατή και εύκολη η πρόσβαση των καταναλωτών για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων και θα μεριμνήσετε αναλόγως.”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την αγωνία του για την ολοκλήρωση των έργων, τα οποία -σαφώς- θεωρεί απαραίτητα για την αναβάθμιση της περιοχής αλλά και όλης της πόλης και χαίρουν επιδοκιμασίας, όταν πραγματοποιούνται με ορθό προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών που εμπλέκονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.