Έμποροι για έργα της ΔΕΥΑΜΒ: Να ολοκληρωθούν με τάχιστους ρυθμούς

Αρχές Μαρτίου έπειτα από συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, κο Κοπάνα Αργ., όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “υπήρξε η διαβεβαίωση εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ, αποδεχόμενη την πρόταση του ΕΣΒ, ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Ερμού και μεταξύ των οδών Κοραή έως Φιλελλήνων, τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2024 με στόχο την ολοκλήρωσή τους στα μέσα Νοέμβρη 2024, προκειμένου η εμπορική αγορά να είναι έτοιμη για την εορταστική περίοδο και να μην υπάρχει όχληση τους καλοκαιρινούς μήνες .

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ότι τα έργα αντικατάστασης ξεκίνησαν, παρά τις διαβεβαιώσεις, από το ύψος της οδού Αθ. Διάκου έως Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) επί της Ερμού. Παράλληλα, το κομμάτι της Ερμού από το ύψος Ξενοφώντος έως Αθ. Διάκου ακόμη δεν έχει περατωθεί ως προς το έργο της ανάπλασης του αν και έχουν περάσει έξι (6) και πλέον μήνες. Σύμφωνα με όλα αυτά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς γεννάται εύλογα ο προβληματισμός κατά πόσο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών και της περάτωσης των έργων αλλά και όσον αφορά την επίσπευση των εργασιών, ώστε οι επαγγελματίες της κυριότερης εμπορικής οδού της πόλης να έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης, μεταφοράς, μετακίνησης και λιγότερης δυνατής όχλησης στο χώρο εργασίας τους.

Στα πλαίσια αυτών των εντόνων προβληματισμών ο Πρόεδρος του ΕΣΒ, κος Οντόπουλος Απ, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο Βόλου, κο Μπέο Αχ., προκειμένου να λάβει τη διαβεβαίωση ότι τα διεξαγόμενα έργα θα αποπερατωθούν το συντομότερο και θα περιοριστούν στο ήδη εκτελεσθέν κομμάτι της Αθ. Διάκου κι Ιωλκού. Έπειτα, σε επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και σε συνάντηση με τον εργολάβο των έργων αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, ο ίδιος ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν εργασίες στο οδικό δίκτυο της 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) απο Γκλαβάνη εως Βασσάνη και στις καθέτους οδούς από Βασσάνη – Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού). Τα εν λόγω έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου επισήμανε ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για την οικονομία του τόπου τα έργα να ολοκληρωθούν με τάχιστους ρυθμούς, συντονισμό κι άμεσα προκειμένου να είναι δυνατή η κυκλοφορία των καταναλωτών αλλά και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η φετινή εκδήλωση «Λευκή Νύχτα 2024» στο τέλος του Αυγούστου”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.