Ένταση στη δίκη Κλημόπουλου – Φραγκουδάκη: «Tο δικαστήριο προστατεύει τη δημοτική αρχή Μπέου»

Τι ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νέα ένταση σημειώθηκε στα Δικαστήρια του Βόλου, όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη Θ. Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, διατάραξης οικιακής ειρήνης και για παράνομη βία.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος της συνηγόρου υπεράσπισης Ζωής Κωνσταντοπούλου, λόγω τεχνικού προβλήματος στην καταγραφή των πρακτικών, η συνήγορος κατήγγειλε την έδρα του Δικαστηρίου ότι μπήκε σε διαδικασία πολιτικής επίθεσης και βλάβης σε συνήγορο υπεράσπισης και σε διαδικασία ενεργοποίησης υποψηφίων δικαστών στην ένωση δικαστών για να καλύψουν την θέση την οποία βρίσκεται.

Όσον αφορά στην απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι αντιλέγει στη μη τήρηση πρακτικών με φωνοληψία και κατήγγειλε ότι «έχει διαπιστωθεί ότι το δικαστήριο επιχειρεί, με κάθε τρόπο, να προστατεύσει τη δημοτική αρχή Μπέου».
Επιπλέον ζήτησε να καταγραφεί η παρατήρηση της προέδρου που θέλει η δήλωση να περιοριστεί στο αντικείμενο της δίκης ως αντιδικονομική και χαρακτήρισε ακραία προσβλητική τη συμπεριφορά της.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντοπούλου, επήλθε ακυρότητα της διαδικασίας και αποτελεί ακραία παραβίαση της δικονομίας, το γεγονός ότι προχωρά η διαδικασία χωρίς φωνοληψία.
Επίσης τόνισε ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί τα τεχνικά μέσα για τα οποία διακόπηκε η δίκη την προηγούμενη φορά προκειμένου να προβληθεί το βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται όσα έγιναν την επίμαχη μέρα και ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου «για να φανεί πως η Δημοτική Αρχή ελέγχει τα δικαστήρια, βαράνε προσοχή με σκοπό να μην αισθάνεται ασφαλής ο κάθε πολίτης, δεν υπάρχει προστασία για όποιον αγωνίζεται για το περιβάλλον».

Αίτημα να διωχθούν για ψευδορκία οι μάρτυρες που κατέθεσαν
Σε δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι δεν έγινε επισκόπηση του βίντεο, η πρόεδρος κρατούσε πάνω της τον λάπτοπ σαν να επρόκειτο να της το κλέψουμε, στο οποίο δεν έγινε προβολή αλλά φαίνεται ότι η κ. Πρόεδρος έχει ιδιωτική γνώση του περιεχομένου διότι χωρίς να γίνει καμία προβολή προεπέλεξε σημεία τα οποία άρχισε να περιγράφει στον κατηγορούμενο, ζητώντας του να παραιτηθεί της υπεράσπισης από συνήγορο, εμποδίζοντας εμένα ως συνήγορο να επισκόπηση.
Η ίδια είπε ότι ζήτησε να προβληθεί το βίντεο δημόσια, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον κ. Μπέο και τους δημοτικούς συμβούλους του ψευδομάρτυρες, τους οποίους αφενός προστάτευσε η πρόεδρος και αφετέρου τους ενθάρρυνε να ψευδορκιστούν.
Ο κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι υποβάλλει αίτημα να διωχθούν για ψευδορκία όλοι οι καταθέσαντες μάρτυρες – δημοτικοί σύμβουλοι, των οποίων οι καταθέσεις διαψεύδονται από το βίντεο και να διωχθούν για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και παράβαση καθήκοντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.