Εντυπωσίασε στη Χίο το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας

Ο Όμιλος Θεάτρου «Οι Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας συμμετείχε στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙΟΜΗΡίΔΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη 2η Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης βασισμένη στα Ομηρικά Έπη και στις επιδράσεις τους στην Παγκόσμια Γραμματεία. Συνολικά, δεκατρία σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Μυτιλήνη, Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική, Θεσσαλία, Χίο) αλλά και από το εξωτερικό (IES RAMON ARCAS MECA από την Ισπανία) παρουσίασαν καλλιτεχνικά αξιόλογες παραστάσεις εμπνευσμένες από τα Ομηρικά Έπη.

Το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας παρουσίασε την παράσταση «Η ΘΥΣΙΑ», η οποία απέσπασε θερμότατο χειροκρότημα για τη δραματουργική σύνθεση και την άρτια σκηνική παρουσία των μαθητών και μαθητριών. Η παράστασή βασίστηκε στο έργο «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα έργο πολιτικό και λυπηρά διαχρονικό, το οποίο προσεγγίστηκε μέσα από τις συγκρουσιακές καταστάσεις των τραγικών ηρώων, διανθισμένο με παράλληλα κείμενα.
Τη θεατρική διδασκαλία, τη δραματουργία και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η κ. Εύη Μανέ, συντονίστρια του Θεατρικού Ομίλου και τις χορογραφίες η μαθήτρια Μαριέττα Κωνσταντέλλου. Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Αγγελική Αγγελάκη, Άννα Βουλτσιάδου, Δέσποινα Γρίβα, Κατερίνα Καλαμπουκά, Αντώνης Καραθάνος, Αθηνά Λιαποπούλου, Ελένη Μανδώρα, Μαρία Νικολάου, Έλενα Σκοτεινιώτη και Ξενοφώντας Σπυρόπουλος. Την ομάδα συνόδεψαν οι καθηγήτριες κ. Εύη Μανέ και κ. Ευτυχία Δαμάσκου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μαστίχας, στο μεσαιωνικό χωριό Πυργί με τα περίφημα «ξυστά», στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” , γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, χόρεψαν και υποσχέθηκαν να συναντηθούν ξανά.
Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και η πολιτιστική ομάδα ΕΘΟΣ Αιγαίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον Δήμο Χίου.
Ο Θεατρικός Όμιλος του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ευχαριστεί την εμπνεύστρια του Φεστιβάλ κ. Στέλλα Τσιροπινά και όλους τους συντελεστές της καλλιτεχνικής και οργανωτικής επιτροπής για την άρτια οργάνωση και φιλοξενία.
Επόμενο ραντεβού στο 3ο Φεστιβάλ «ΝέΟΙΟΜΗΡίΔΕΣ», το 2024!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.