Επιφυλάξεις για τον φορέα διαχείρισης του Πανθεσσαλικού από τις μειοψηφίες

Έκαναν λόγο για μη βιωσιμότητα της μελέτης

Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στη σημερινή συνεδρίαση σχετικά με τη λήψη απόφασης περί ίδρυσης Φορέα Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου με την επωνυμία “Πανθεσσαλικό Ανώνυμη Εταιρεία” και τον καταψήφισαν. Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε του φορέα λέγοντας ότι «εμείς εφαρμόζουμε το μοντέλο Μπέου, που είναι γνωστό Πανευρωπαϊκά, για να βγάζουμε και έσοδα».

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης τόνισε ότι αυτό που επιχειρείται στο Βόλο δεν έχει σχέση με τα μοντέλα διαχείρισης του Πανπελοποννησιακού και του Παγκρήτιου Σταδίων, καθώς τα έξοδα λειτουργίας αναλαμβάνει ο Δήμος και τα έσοδα πάνε στον φορέα. Όπως είπε η σύσταση του φορέα αποσκοπεί στο να μην υπάρχει πολιτικός έλεγχος από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης είπε ότι σύμφωνα με τη μελέτη το σχέδιο δεν είναι βιώσιμο, καθώς από τα έσοδα (900 € τον πρώτο χρόνο και 10.000 € τα επόμενα πέντε) δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η εταιρία διαχείρισης.

«Εφαρμόζουμε το μοντέλο Μπέου»
Ο δήμαρχος τόνισε ότι εμείς εφαρμόζουμε το μοντέλο Μπέου, που είναι γνωστό Πανευρωπαϊκά»… και σημείωσε ότι για 11.000 € για τα λειτουργικά έξοδα (πρόσληψη ενός υπαλλήλου), η εταιρία διαχείρισης έχει κεφάλαιο 400.000 € με συμμετοχή ΠΕΔ, Δήμου Βόλου και Επιμελητηρίου.

«Θεωρώ ότι η εταιρία διαχείρισης του Πανθεσσαλικού ξεκινάει με σημαντικό κεφάλαιο, έχει 600.000 € για να συμβάλει στα έργα συντήρησης και δημιουργείται κυψέλη αθλητισμού για τη νεολαία και για το κοινό», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η εταιρία αξιολογεί δίκαια και θα γίνει λύσει το Δ.Σ. της εταιρίας. Είναι ένα σύγχρονο μοντέλο που μας το ζήτησαν να το στείλουμε στην Ευρώπη.

Εμπορευματοποίηση του Σταδίου
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του σταδίου και αποδεικνύεται ότι η ΔΑ Βόλου υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είπε, οι Βολιώτες καλούνται να πληρώσουν 400.000 € και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν για τα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως και με δάνεια.
Ζήτησε δε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του Πανθεσσαλικού και στη Διοίκηση του Σταδίου, να συμμετέχει ο Δήμος και παράγοντες αθλητικών Συλλόγων και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις από το κράτος.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κυβέρνηση που έκανε δεκτό ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για απόδοση του Στασίου στην τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.