Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Την ανάγκη δημιουργίας Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Ν.Μαγνησίας Κ.Περκουλίδης

Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 23 Μαϊου 2021, μπροστά στο μνημείο που υπάρχει στο χώρο μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών του νομού. Στην καθιερωμένη ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας Κωνσταντίνος Περκουλίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν παραγράφεται και θα υπάρξει ΔΙΚΑΙΩΣΗ των νεκρών μόνο όταν θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
Επεσήμανε δε ότι, μετά το ηχηρό μήνυμα των Η.Π.Α. προς την Τουρκία και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Ελληνική πολιτεία, θα πρέπει επιτέλους να εντάξει στα θέματα της εξωτερικής της πολιτικής το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μ. Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Επίσης ανέφερε ότι ο ποντιακός χώρος συμφωνεί με την πρόταση τριάντα βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για δημιουργία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, που θα αποτελέσουν την κιβωτό μνήμης, ιστορίας, πολιτισμού, λαογραφίας των αλησμόνητων πατρίδων. Τόνισε, επίσης ότι “ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και θα αγωνιστούμε να αναδείξουμε τις λευκές σελίδες της ιστορίας, για να φτάσει στα αυτιά των ισχυρών, ο γοερός θρήνος των 353.000 άταφων και αλειτούργητων νεκρών μας.”
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Θανάσης Λιούπης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.