Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς στην Κροατία

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Sea in Sight"

Αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Αγριάς ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Metkovic της Κροατίας. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Σάββα Αναστασία και Φιλίππου Βαρβάρα και οι μαθήτριες Αμαριωτάκη Ερασμία-Χαρίκλεια, Ζιαμπά Ευθαλία, Μόκκα Ειρήνη και Χλέμπου Χριστίνα παραβρέθηκαν στην 4η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+/KA229 με τίτλο “Mer en Vue”- Θάλασσα στον Ορίζοντα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η συνάντηση διήρκεσε μία εβδομάδα (από 27/2 έως 6/3/2022), διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Metkovic της Κροατίας και σε αυτήν συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας.
Στη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που είχαν ως στόχο αφενός την διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών γύρω από το θαλάσσιο περιβάλλον και αφετέρου την ευαισθητοποίησή τους όσον αφορά στη προστασία του. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Metkovic και επισκέφτηκαν το δέλτα του ποταμού Νερέτβα. Πραγματοποίησαν μετρήσεις φυσικών και χημικών παραμέτρων του νερού της περιοχής και παρατήρησαν τον πλούτο της τοπικής πανίδας. Επισκέφτηκαν βοτανικό κήπο του 15ου αιώνα και ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ όπου παρατήρησαν πώς η θάλασσα αποτελεί πηγή πλούτου και ευημερίας. Την τελευταία μέρα της συνάντησης οι μαθητές παρουσίασαν τοπικούς μύθους και θρύλους σχετικούς με τη θάλασσα και στη συνέχεια συμμετείχαν σε εργαστήρι δραματοποίησής τους.
Δραστηριότητες αυτού του χαρακτήρα κρίνονται από το σύνολο της σχολικής κοινότητας ιδιαίτερα σημαντικές για την παιδεία των μαθητών και μαθητριών στην εποχή μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.