Επίσκεψη στην έκθεση κούκλας στο “Giorgio De Chirico” των ωφελούμενων τους ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Βόλου

Το Κέντρο Τέχνης “Giorgio De Chirico” επισκέφθηκαν σήμερα οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Βόλου για να δουν από κοντά την Έκθεση Κούκλας που παρουσιάζεται με τίτλο “Ο μαγικός κόσμος της κούκλας”.

Τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠμεΑ συνόδευε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου, η υπεύθυνη της δομής κ. Βασιλική Πανοπούλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Παρασκευή  Αναγνώστου Στάθη και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας  κ. Μαρία Ζορμπά

Πρόκειται για μία έκθεση με κούκλες από όλον τον κόσμο από την συλλογή της συλλέκτριας κ. Μαρίας Βαγδούτη, που διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος “Κουκλοθέατρο και Διαπολιτισμικές Εφαρμογές” με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου.

Οι ωφελούμενοι  είχαν την ευκαιρία να δουν χειροποίητες κούκλες από κάθε χώρα του πλανήτη αλλά και να ενημερωθούν από την συλλέκτρια κ. Μαρία Βαγδούτη για την ιστορία αυτών. Έπειτα θαύμασαν τις παραδοσιακές στολές και ενδυμασίες της κάθε κούκλας που αντιπροσώπευε την χώρα προέλευσης της.  Μέσα από την μοναδική εμπειρία , τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν στην δομή μέσω της ζωγραφικής  τα ερεθίσματα που εισέπραξαν από την επίσκεψη τους .

Η Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Δήμου Βόλου   αποτελεί  δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α,

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.