«Επιτροπή Αγώνα Πολιτών»: Επιβαρυμένο με βαρέα μέταλλα το έδαφος γύρω απ΄την ΑΓΕΤ

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν σε εργαστήρια του εξωτερικού

Το γεγονός, ότι είναι επιβαρυμένο σύμφωνα με την πρώτη επεξήγηση των αποτελεσμάτων (χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά δεδομένα καθώς η επεξεργασία συνεχίζεται), σε βαρέα μέταλλα, το έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ σύμφωνα με μετρήσεις που έκανε η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών», και εξέτασε εργαστήριο του εξωτερικού.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5»,τα στοιχεία θα αναλυθούν αρχικά μεταξύ των μελών της επιτροπής στη σημερινή γενική συνέλευση, στις επτά το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε, ότι η Επιτροπή έκανε αυτό που ζητούσε να κάνει κανονικά η ΠΕ Μαγνησίας, ενώ τα αποτελέσματα που δείχνουν επιβάρυνση του εδάφους από κάποια βαρέα μέταλλα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη και αφού ενημερωθούν προηγουμένως οι αρμόδιες αρχές.

Αυτό όπως σημείωσε ο ίδιος, δείχνει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον και αυτό θέλει να καταδείξει η Επιτροπή Πολιτών, ότι αν σε αυτή την χρήση προστεθεί και η καύση σκουπιδιών, μπορεί εύλογα να καταλάβει ο καθένας, ποιες συνθήκες περιβάλλοντος θα διαμορφωθούν.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ των μελών σήμερα είναι: 1) Απολογισμός Δράσεων – Γεγονότα με πλοίο από την Ιταλία 2) Σχεδιαζόμενες Δράσεις Επιτροπής 3) Εσωτερικός Κανονισμός Επιτροπής 4) Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Χημικών Αναλύσεων Επιτροπής 5) Κάλεσμα φορέων για τη δημιουργία μετώπου κατά της καύσης 6) Νομικές δράσεις Επιτροπής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.