Προ ημερών, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η ετήσια εκδήλωση του “Εσταυρωμένου” για την ημέρα του φυλακισμένου. Τη γιορτή παρακολούθησαν δεκάδες Βολιώτες, οι οποίοι καταχειροκρότησαν όλους εκείνους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Εκείνο όμως που εντυπωσίασε περισσότερο τους θεατές, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ήταν η παρουσία δυο φυλακισμένων μαθητών του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας (φυλακή), οι οποίοι μίλησαν στις καρδιές όλων με την σεμνή παρουσία και τα καρδιακά τους λόγια.
Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και δύο φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες διακονούν ως κατηχήτριες στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης. Αυτές οι νέες κοπέλες μίλησαν τα παιδιά του κατηχητικού για τα παιδιά της φυλακής και τα παιδάκια του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου δημιούργησαν και απέστειλαν στον Εσταυρωμένο 100 ευχετήριες Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους 100 μαθητές κρατούμενους.
Όλα έγιναν, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, με την ευχή του εφημερίου του Ιερού Ναού, π. Ευαγγέλου Γιαννίκη, και την καθοδήγηση των κατηχητριών του, με τον Εσταυρωμένο να τους ευχαριστεί για την κίνησή τους.
«Αυτή η θεάρεστη πράξη των παιδιών μας συγκίνησε βαθύτατα. Η αλήθεια είναι πως όπου υπάρχουν δάσκαλοι με πνεύμα Θεού εκεί το Πνεύμα το Άγιο επισκιάζει και φωτίζει τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί σπέρνουν με το λόγο και ο Θεός φροντίζει να βλαστήσει ο σπόρος τους. Μακάρι να βρεθούν μιμητές για να μάθουν όλα τα παιδιά πως υπάρχει και μια άλλη εικόνα της κοινωνίας μας, που είναι γεμάτη δυστυχία και πόνο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τον Εσταυρωμένο.
“Εσταυρωμένος”: 100 παιδικές ευχετήριες κάρτες για τους φυλακισμένους μαθητές της Κασσαβέτειας
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































