Έτσι θα εορταστεί η 28η Οκτωβρίου στον Βόλο

φωτογραφία αρχείου
Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου

Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό ενάντια των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και φέτος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του προγράμματος εκδηλώσεων από την ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε στον Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την πατρίδα μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως και τη δύση του ηλίου στις 28 Οκτωβρίου θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός του Βόλου και φωταγώγηση των Δημοσίων Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν. Π. Δ. Δ.και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου.

27η Οκτωβρίου:
α) Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.
β) Ώρα 12.00: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
28η Οκτωβρίου:
α) Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.
β) Ώρα 08.00 : Επίσημη έπαρση Σημαίας.
γ) Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος . (Προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55)
δ) Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στη παραλία του Βόλου.
ε) Ώρα 12.00: Παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Τμήματος του Ε. Ε. Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων μετά Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
στ) Ώρα 17.30: Επίσημη υποστολή Σημαίας

Για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου υπεύθυνοι ορίζονται:
α) Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.
β) Αιμιλία Κραβαρίτη από τον Δήμο Βόλου
γ) Υπεύθυνος της παρέλασης ο Σταμάτης Μπένης, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, συνεπικουρούμενος από εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης.
δ) την παρέλαση θα παρουσιάσουν οι καθηγητές: Χρυσάνθη Βουτσά, Γεώργιος Τουφεξής, Αικατερίνη Κολοκοτρώνη και Βασίλειος Κλείτσας.
Για την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων υπεύθυνος ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ιωάννης Στεργιόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.