Φοιτητές και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΔΕ

Συμβολική διαμαρτυρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας έκαναν σήμερα, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας-ΠΤΕΑ-Μηχανολόγων Μηχανικών, μαζί με μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της περιοχής και εκπαιδευτικοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές και οι φοιτητές στο Βόλο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αγωνίστηκαν, για ένα καλύτερο σχολείο και πανεπιστήμιο που θα τους μορφώνει και ζήτησαν στις συνθήκες της πανδημίας να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Με το δεύτερο lockdown μαθητές και φοιτητές επέστρεψαν στην στείρα τηλεκπαίδευση, με πολλούς μαθητές στο Βόλο να μην έχουν ίντερνετ ή λάπτοπ, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των οικογενειών μας. Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα κολλάει, πέφτει η μας πετάει απ’ έξω, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούμε μάθημα. Και μπαίνουν και κανονικά απουσίες σε αυτήν την κατάσταση, αναφέρουν.

Οι μαθητές και φοιτητές αναφέρουν ότι δεν τρομοκρατούνται από την αστυνομική καταστολή και στην οποία λένε όχι, όπως και στην απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων.
Αιτήματα των μαθητών είναι:
1. Να δοθούν με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, δωρεάν laptop/tablet και σύνδεση στο διαδίκτυο για όποιο παιδί το έχει ανάγκη
2. Να αναβαθμιστεί για να μην κολλάει το σύστημα webex για όσο καιρό θα υπάρχει η τηλεκπαίδευση
3. Να μην μπουν απουσίες λόγω τεχνικών προβλημάτων
4. Να φτιαχτούνε όλες οι σχολικές αίθουσες για 15 μαθητές/τάξη
5. Να προσληφθούν καθαρίστριες για σωστή απολύμανση των χώρων και εκπαιδευτικοί για τις αυξημένες ανάγκες
6. Να μην περάσει η Τράπεζα Θεμάτων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.