Φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν κατάληψη στην Πρυτανεία

Κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση «Εν μέσω εξεταστικής περιόδου οι φοιτητές του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού αλλά και όλοι οι αλληλέγγυοι συμφοιτητές μας από Φοιτητικούς Συλλόγους του Βόλου, βρισκόμαστε στην Πρυτανεία για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε.

Η θέση που κρατάει επιμόνως η νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρνούμενη να χρηματοδοτήσει τις πρακτικές εκπαίδευσής μας σε πανεπιστημιακά δάση είναι η αποκλειστική αιτία που οδήγησε δεκάδες φοιτητές στην σημερινή κινητοποίηση. Οι πρακτικές αυτές εμπεριέχονται στο πρόγραμμα σπουδών μας και αποτελούν δικαίωμα των φοιτητριών/των. Μετά λύπης όμως διαπιστώνουμε πως, παρά τις προσπάθειες για εύρεση λύσης από μεριάς μας μέσω διαλόγου με την διοίκηση της Πρυτανείας, οι αρχές του Πανεπιστημίου δεν έχουν την ίδια οπτική επάνω στο θέμα. Αντιθέτως, επιθυμούν την ολοένα και αυξανόμενη περικοπή στις χρηματοδοτήσεις τους προς εμάς, με απώτερο σκοπό την υποβάθμιση του πτυχίου μας και της παιδείας εν γένει.

Κόντρα σε αυτή την στάση τους λοιπόν, βρισκόμαστε από την Τετάρτη στην Πρυτανεία του Βόλου, ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουμε από τον χώρο στον οποίο θα ξεκινήσουμε κατάληψη. Καλούμε όλες/ους τις/ους φοιτήτριες/τες του Βόλου να έρθουν για να στηρίξουν την κατάληψή μας έως ότου να ικανοποιηθεί το μοναδικό, πάγιο αίτημά μας: Χρηματοδότηση των πρακτικών μας, χρηματοδότηση της Παιδείας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, Τμήματος Γλωσσικών & Διαπολιτισμικών Σπουδών, Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων & Βιομηχανιών

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.