«Φρένο» σε πέντε πλειστηριασμούς έβαλαν πολίτες στο Ειρηνοδικείο Βόλου

Κανένας συμπολίτης στο δρόμο

Πέντε πλειστηριασμούς που επρόκειτο να είχε προγραμματιστεί να γίνουν στο Ειρηνοδικείο Βόλου σήμερα Τετάρτη, «φρέναραν» συγκεντρωμένοι Πολίτες της Μαγνησίας κατά των Πλειστηριασμών – Κατασχέσεων – Εξώσεων, ενώ στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Τάσος Μαυρόπουλος, με τοπικά στελέχη του κόμματος.
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΕ
Στο Ειρηνοδικείο Βόλου συγκεντρώθηκαν από νωρίς πολίτες κατά των πλειστηριασμών και αστυνομική δύναμη και όταν πήγαν στο Δικαστήριο τέσσερις συμβολαιογράφοι, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, για να κάνουν τους πλειστηριασμούς δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και η διαδικασία να ματαιωθεί.
Οι συμβολαιογράφοι ρώτησαν αν θα μπορούσαν να περάσουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, οι συγκεντρωμένοι απάντησαν αρνητικά και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Καμία προσπάθεια προστασίας
Ο Γιάννης Κόνσουλας πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Λάρισας, δήλωσε ότι οι τέσσερις συμβολαιογράφοι, που πήγαν σήμερα στο Ειρηνοδικείου για να διενεργήσουν τους πλειστηριασμούς, διαπίστωσαν ότι η πρόσβαση στην αίθουσα που διεξάγονται οι πλειστηριασμοί δεν ήταν ελεύθερη και κατά συνέπεια αποχώρησαν.
Η αποχή των συμβολαιογράφων έληξε μετά από οκτώ μήνες και ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου δήλωσε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια από τα όργανα της Πολιτείας και τους υπόλοιπους κοινωνικούς θεσμούς, τόσο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όσο και για την προστασία των συμβολαιογράφων ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού/ «Από δω και πέρα, αφού μάθουμε τι έχει συμβεί στα Ειρηνοδικεία της χώρας και θα επανεξετάσουμε τη στάση μας», δήλωσε.

Οι συμβολαιογράφοι πλήρωσαν το λογισμικό
Το μέλος των Πολιτών της Μαγνησίας κατά των Πλειστηριασμών – Κατασχέσεων – Εξώσεων Χρήστος Γκαγιάννης κατήγγειλε ότι οι εννέα Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της χώρας, πλην της Κέρκυρας, συνέβαλαν με 20.000 € ο καθένας για την αγορά λογισμικού με το οποίο θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ο ίδιος διερωτήθηκε αν υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Λάρισας για να δοθούν τα χρήματα αυτά γι΄αυτό το σκοπό.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Πολίτες της Μαγνησίας κατά των Πλειστηριασμών – Κατασχέσεων – Εξώσεων θα βρίσκονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Βόλου και κάλεσε τον κόσμο να πηγαίνει, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος αντίστασης.

Κανένας συμπολίτης στο δρόμο
Ο Τάσος Μαυρόπουλος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε ότι στο πλαίσιο των περιοδειών παραβρέθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου, όπως κάνει και κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, κινηματικά να διακοπούν οι πλειστηριασμοί της λαϊκής περιουσίας.
Όπως είπε το κράτος, οι τραπεζίτες και οι καιροσκόποι στρέφονται στους πιο αδύναμους που επλήγησαν απ’ αυτές τις πολιτικές, για να τους πάρουν τη στέγη, ένα οικόπεδο και την περιουσία τους. «Μιλάμε για μια τραγική κατάσταση που εξαθλιώνει την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Όσο περνάει από το χέρι μας θα αντιστεκόμαστε και θα βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο δρόμο», τόνισε.

Σημειώνεται ότι για σήμερα είχαν προγραμματισμοί να γίνουν πλειστηριασμοί λόγω οφειλών σε τράπεζες, ισόγειας οικοδομής 69,4 τ.μ. για οφειλές 50.000 € επαγγελματία, αγροτεμάχιο 10 στρ. για χρέος 150.000 € ιδιώτη, τμήμα οικοπέδου 1.056 τ.μ. ιδιώτη για οφειλή 50.500 €, διαμέρισμα 168 τ.μ. με θέση στάθμευσης και αποθήκη για χρέος 162.000 € και για οικόπεδο στο οποίο λειτουργεί ξενοδοχείο για οφειλή 100.000 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.