Φυλακές Βόλου: Αθωώθηκαν δύο που προκάλεσαν επεισόδιο, «καμπάνες» σε άλλους οκτώ

Έγινε η δίκη για στάση 10 κρατούμενων που επιτέθηκαν στους φύλακες

Σε αθώωση δύο Αφγανών, που προκάλεσαν επεισόδιο και στάση κρατούμενων κατά φυλάκων και καταδίκη των υπόλοιπων οκτώ που συμμετείχαν στα επεισόδια, προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Οι δύο αλλοδαποί, που αποφυλακίστηκαν και εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους, κρίθηκε ότι είναι αθώοι, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ, που είναι όλοι αλλοδαποί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων προς 1 € η κάθε μονάδα, ο καθένας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 24 Αυγούστου 2019, την ώρα του φαγητού κρατούμενοι που κρατούσαν σίδερα προκάλεσαν ζημιές και επιτέθηκαν στους φύλακες.

Στα επεισόδια συμμετείχαν 10 κρατούμενοι που κατηγορούνταν για στάση κρατουμένων από κοινού και επίθεση με έργα κατά υπαλλήλων της φυλακής.
Από τους 10 κρατούμενους, έγινε προσαγωγή στα Δικαστήρια τριών που πιθανόν είναι ακόμη κρατούμενοι.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη οκτώ κρατούμενων σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, προς 1 € η κάθε μονάδα.

Σημειώνεται ότι οι δύο Αφγανοί που σήμερα έχουν αποφυλακιστεί και κατηγορούνται ότι ξεκίνησαν τα επεισόδια, εκπροσωπήθηκαν στο Δικαστήριο δια συνηγόρων και αθωώθηκαν.

Οι οκτώ αλλοδαποί που καταδικάστηκαν είναι υπήκοοι Συρίας, Τανζανίας, Ιράν, Γουινέας και Παλαιστίνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.