Γ. Καββαθάς: «Να αντιμετωπιστούν υπερφορολόγηση και υπερχρέωση για να έρθει η ανάπτυξη»

Πιστοποιητικά σε ανέργους του ΚΕΚ απένειμε πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης απονομής βεβαιώσεων και πιστοποιητικών σε ανέργους που είναι εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης, ωφελούμενοι, πρώην εργαζόμενοι του μάρκετ Λάρισας αι άνεργοι από το Βόλο.

Όπως είπε, η ΓΣΕΒΕΕ έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και μέσα από συμβουλευτική προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες σε ανέργους είτε να ξαναβρούν δουλειά ή να δημιουργήσουν επιχειρήσεις.

«Είναι σαφές ότι τα προγράμματα αυτά έρχονται να βοηθήσουν οικονομικά τους ανέργους, αλλά στην ουσία για να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα να δημιουργηθούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δημιουργηθεί 200.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων το 60% των θέσεων είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης με απολαβές κάτω των 500 €. Παρά ταύτα αυτό έδωσε μια αύξηση 1% στο δείκτη κατανάλωσης. Αν μπορέσουμε και δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες, τότε είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουμε και με τους μισθωτούς στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας», επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς, επεσήμανε ότι η έξοδος από την μνημονιακή εποχή δε σημαίνει έξοδο από επιτήρηση, ούτε μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, ούτε άλλων μέτρων που προβλέπονται από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα με τους πιστωτές της.
Ωστόσο όπως είπε «Οι δείκτες βελτιώνονται αυτό είναι πραγματικότητα φαίνεται κι από τις έρευνες του Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ αλλά για μας στοίχημα είναι η ανάπτυξη και για να επιτευχθεί η ανάπτυξη θα πρέπει να λύσουμε τουλάχιστον άμεσα τρία προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που έχουν να κάνουν με την υπερφορολόγηση, με την υπερχρέωση που είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Στις 21 Φεβρουαρίου, ανοίγουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μπορεί τις αντιδράσεις να μην τις έχουμε στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων αλλά θα τις δούμε πιο έντονα στην εκτέλεση των διαταγών εξώσεων και αντιλαμβάνεστε ότι εκεί τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή και το μεγάλο θέμα της έλλειψης ρευστότητας γιατί το τραπεζικό σύστημα παρά τις τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις του παραμένει ένα ζόμπι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Καββαθάς προειδοποίησε ότι αν δεν λύσουμε αυτά τα τρία προβλήματα και το μεγάλο πρόβλημα του ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων και νοικοκυριών που σε ετήσια βάση φτάνουν το 1 εκ. €, τότε θα μπαίνουμε πιο βαθιά στο σπιράλ της ύφεσης κι όχι της ανάπτυξης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ευεργετική τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά όπως είπε «το θέμα είναι ποιους αφορά. Αφορά πολύ λίγους αφήνει έξω πολλούς εμπόρους κι επαγγελματίες κι βιοτέχνες που έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αφήνει έξω επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της κρίσης κι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι και είναι θέματα που συζητάμε και με την κ. Αχτσιόγλου στο πλαίσιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς, γιατί τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να συναινούν οι θεσμοί σε όποια απόφαση παίρνει η κυβέρνηση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.