Τον Βόλο επισκέφθηκε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης προκειμένου να συμμετάσχει στις ανοιχτές διαδικασίες της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα ζητήματα της περιοχής και στάθηκε κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση μονάδας LNG στον Παγασητικό.

“Ο Βόλος είναι μια περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν τόσο στο αναπτυξιακό υπόδειγμα και το περιβάλλον. Είναι μια περιοχή, η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν από τη μία την καύση των απορριμμάτων στην ΑΓΕΤ. Είναι μια διαδικασία πρέπει να σταματήσει γιατί δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον κι επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη δημόσια υγεία, όπως επίσης ο σχεδιασμός για εγκατάσταση του σταθμού LNG πρέπει επίσης να σταματήσει γιατί όχι μόνο δεν προσφέρει κάτι στην τοπική οικονομία και και στην τοπική κοινωνία , αντιθέτως δημιουργεί πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας για τα τοπικά ζητήματα.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμπλήρωση έξι ετών από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην οικογένεια και τη συμπαράστασή του, μπροστά και στη δίκη, που εξελίσσεται σε δεύτερο βαθμό.
Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της Νέας Αριστεράς, ο κ. Σακελλαρίδη τόνισε ότι το κόμμα απευθύνει κάλεσμα στα κόμματα της αριστεράς και της οικολογίας, στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συζήτησης, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες για να υπάρχει ισχυρή φωνή της Αριστεράς την επόμενη ημέρα στη Βουλή.
“Να συζητήσουμε σε ζητήματα που μπορεί να υπάρχει σύγκλιση απόψεων επί του προγράμματος, και επί του περιεχομένου. Εμείς επιδιώκουμε να υπάρχει κοινή δράση. Να υπάρχει ενότητα και γιατί όχι, να υπάρχει και μια κοινή πολιτική έκφραση”, τόνισε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Αριστερά δεν θα συμπράξει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
“Υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κινητοποιήθηκε, εμπιστεύτηκε, πείστηκε, ενθουσιάστηκε με την Αριστερά, ταυτίστηκε με τις αξίες και τις ιδέες της και με το πρόγραμμά της και σήμερα στέκεται απογοητευμένος και αμήχανος και παρακολουθεί μάλλον από απόσταση ή στηρίζει κόμματα της αντιπολιτικής και της δημαγωγίας. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό το πολιτικό κενό που δεν καλύπτεται με την επιστροφή του κ. Τσίπρα, μπορεί να καλυφθεί από έναν χώρο ενοποιημένο της Αριστεράς και της οικολογίας, που θα μπορεί να δίνει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας με τρόπο ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας, ο κ. Σακελλαρίδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Παγασητικού κ. Ναπολέοντα Κολοβό, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εγκατάσταση της μονάδας LNG στην περιοχή.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τον Βόλο: “Όχι στην εγκατάσταση μονάδας LNG στον Παγασητικό”
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































