Γεν. Συνέλευση Επιτροπής Πολιτών: Πραξικόπημα άτυπης ομάδας- Υφάρπαξαν στοιχεία της Επιτροπής

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Επιτροπής Πολιτών, με τη Γενική Συνέλευση να κάνει λόγο για πραξικόπημα και εκτροπή των δημοκρατικών διαδικασιών από μειοψηφία μελών της Επιτροπής. Το εν λόγω θέμα, όμως κα τα περιβαλλοντικά ζητήματα τέθηκαν στη συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: ‘Στις 3/3/2021 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαδικτυακή Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε η πλειοψηφία του εκλεγμένου Συντονιστικού της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ. Στη συνέλευση συμμετείχαν 45 πολίτες και εκπρόσωποι κινημάτων όπως παράρτημα του Ελληνικού τμήματος των Extinction Rebellion.

1. Στη Γενική Συνέλευση έγινε διαβούλευση του προτεινόμενου κανονισμού λειτουργίας και τέθηκε προς ψήφιση, όπου και επικυρώθηκε παμψηφεί. Τα βασικά σημεία συμπεριλάμβαναν την πρόταση ότι η Γενική Συνέλευση των πολιτών είναι το ανώτερο όργανο που αποφασίζει τις κινήσεις του αγώνα που προτείνει το Συντονιστικό, στα πλαίσια της αμεσοδημοκρατίας που χαρακτήριζε πάντα την Επιτροπή, όπως και το ότι δεν γίνονται δεκτοί εκπρόσωποι κομμάτων εφόσον προβάλλουν αυτήν την ιδιότητα εις βάρος του αγώνα, ούτε γίνονται ανεκτές ρατσιστικές ή σεξιστικές συμπεριφορές που βλάπτουν τους σκοπούς ενός κινήματος για καθαρό αέρα για όλους.

2. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την τρέχουσα επικαιρότητα, τις πιέσεις στους θεσμούς για μετρήσεις εδάφους, τις επαφές με φορείς της πόλης για κοινό ρεύμα κατά της καύσης απορριμμάτων, και την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.

3. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δημιουργίας συστήματος μετρητών αέριας ρύπανσης από τους πολίτες για τους πολίτες, του οποίου τα τέσσερα πρώτα συστήματα καταγραφής αναμένεται να τοποθετηθούν στην πόλη τον ερχόμενο μήνα.

4. Έγινε κάλεσμα για συμμετοχή νέων μελών στον αγώνα για τον καθαρό αέρα της πόλης. Email επικοινωνίας: [email protected]

5. Συζητήθηκε η εκτροπή των δημοκρατικών διαδικασιών από μειοψηφία μελών με την υποβάθμιση του κεντρικού ρόλου της Γενικής Συνέλευσης και κατάργηση του Συντονιστικού οργάνου από μία κλειστή άτυπη ομάδα που αποφασίζει για όλα, την παράνομη υποκλοπή και δημοσιοποίηση μηνυμάτων του Συντονιστικού και την υφαρπαγή της σελίδας της Επιτροπής στο Facebook η οποία τελεί υπό κατοχή, όπως και των κωδικών του email. Οι ψευδείς αναρτήσεις και δηλώσεις στον τύπο περί παραιτήσεως των ενεργών μελών της πλειοψηφίας του Συντονιστικού έχουν δημόσια διαψευστεί και προκαλούν αμφιβολίες για τα κίνητρα των υπαίτιων αυτής της αναξιοπρεπούς και βλαβερής για την Επιτροπή συμπεριφοράς. Θα ήταν εφικτό από την πλειοψηφία του Συντονιστικού να τεθούν εκτός σελίδας και Επιτροπής οι συγκεκριμένοι υπαίτιοι, η Επιτροπή όμως οφείλει να λειτουργεί δημοκρατικά και να θέτει αντίστοιχα προβλήματα προς ψήφιση στο ανώτατο όργανο που είναι η Συνέλευση των Πολιτών, αμεσοδημοκρατική πρακτική που δεν ενστερνίζεται το κλειστό club μιας “ολομέλειας” που έχει υφαρπάξει τα επικοινωνιακά μέσα της Επιτροπής Αγώνα. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για το χρονικό του πραξικοπήματος, βλ.: https://youtu.be/7ZugajXdq30

Ο Κανονισμός λειτουργίας που ψηφίστηκε ομόφωνα βρίσκεται στο ακόλουθο link:
https://drive.google.com/file/d/1RWj6sKD7cM1q6TY3mg2ofcXSWxujRA13/view

Καθώς το νόμιμα εκλεγμένο Συντονιστικό έπεσε θύμα μιας φαύλης πράξης παρεκτροπής της δημοκρατικής λειτουργίας της Επιτροπής Αγώνα, στερούμενο την πρόσβαση στη σελίδα της Επιτροπής στο Facebook και στο επίσημο μέιλ, προς το παρόν και έως ότου αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία θα δημοσιοποιεί ως “epitropi politon volou” ([email protected]) από τον τύπο και ιστοσελίδες όμορων κινημάτων”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.