Για 9 χρόνια θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη η Πλαζ Αλυκών

Προβλέπουν οι όροι δημοπρασίας που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Για διάστημα εννέα ετών θα παραχωρηθεί η Πλαζ Αλυκών σε ιδιώτη, με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς τις 11.000 € που θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο με το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού πλέον χαρτοσήμου 3,6%, προβλέπεται στους όρους κατάρτισης διεξαγωγής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της Πλαζ, που ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, με βάση την εισήγηση του Τμήματος Δημοτικής Περιούσιας και Kληροδοτημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Η είσοδος στην Πλαζ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο χώρος της Πλαζ είναι συνολικού εμβαδού 14.498 τ.μ., με το έμπροσθεν αυτού τμήμα αιγιαλού, συνολικού εμβαδού 7.142,62 τ.μ, το οποίο παραχωρείται για απλή χρήση.
Όπως αναφέρεται στους όρους, οποιαδήποτε ανακαίνιση, μετατροπή, επέκταση των υφιστάμενων στην παραχωρούμενη έκταση κτιριακών εγκαταστάσεων και χρήσεων ή κατασκευή νέου κτηρίου θα είναι επιτρεπτή μόνο μετά από ρητή έγγραφη συναίνεση των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Βόλου. Όλες οι προβλεπόμενες άδειες από κάθε Αρχή, εκδίδονται με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες του μισθωτή, στο όνομά του.
Οποιαδήποτε δαπάνη σχετική με ανακαίνιση, μετατροπή, επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της Πλαζ Αλυκών ή νέα κατασκευή (μελέτες, εκτέλεση εργασιών, κ.λ.π.), θα γίνεται με ευθύνη, μέριμνα και δαπάνες του μισθωτή, παραμένουσα σε κάθε περίπτωση προς όφελος του μισθίου. Περαιτέρω, ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρεί και να συντηρεί τα κτίρια, τις υποδομές και τον τυχόν παραχωρούμενο εξοπλισμό της Πλαζ σε άριστη λειτουργική κατάσταση, καθώς και να αποκαθιστά με δική του μέριμνα και δαπάνες κάθε τυχόν ζημία που θα προξενηθεί σε αυτά από οποιαδήποτε αιτία, σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Η είσοδος των λουομένων στην Πλαζ θα είναι ελεύθερη και ο εκμισθωτής Δήμος Βόλου αναλαμβάνει την υποχρέωση πρόσληψης ναυαγοσώστη και διάθεσης του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ ο μισθωτής, αναλαμβάνει την υποχρέωση να πυρασφαλίσει, με δικές του δαπάνες, τα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της Πλαζ.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο όρων διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση 300 περίπου εγκαταλελειμμένων οχημάτων που θα περισυλλεγούν από σημεία του διευρυμένου Δήμου Βόλου, για χρονικό διάστημα ενός) έτους, ενδεικτικού προϋπολογισμού 13.500 €.

Ακόμη εγκρίθηκαν δύο πλειοδοτικές δημοπρασίες με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων για την παραλία Σουτραλί Αγριάς, έναντι 1.369 €.

Απαλλαγή από το 40% ενοικίου
Επίσης, η επιτροπή αποφάσισε να απαλλάξει από την υποχρέωση να απαλλάξει από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για 14 επαγγελματίες που μισθώνουν δημοτικά ακίνητα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων, στην οποία θα αποδεικνύεται η αναστολή επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Ενδεικτικά απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος οι επιχειρήσεις Αχίλλειον 2.150 €, Ίσαλος 5.199 €, Σταθμός Αυτοκινήτων Βόλου 4.408 €, Χούτος επισιτιστικές επιχειρήσεις 3.884 € και Ξενοδοχείο Ξενία Πορταριάς 5.020 €.

Τέλος, εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών του δημόσιου συνοπτικού διαγωνισμού για την υπηρεσία: «Εργασίες χρωματισμού σχολικών κτιρίων Δ.Ε. Βόλου» για το έτος 2020, που έγινε την 1 Ιουλίου, ανάδοχος αναδείχτηκε με έδρα το Βόλο και η δαπάνη ανέχεται στο ποσό των 28.154,20 € με ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.