Για θέματα των στρατιωτικών ενημερώθηκε ο βουλευτής Θαν. Λιούπης

Για ζητήματα που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, σε συνάντηση με την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Βόλου που έγινε στις 8 Ιανουαρίου, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ελευθ. Κακκάβας και η αντιπρόεδρος Μαρία Καρτσάνα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της μετάδοσης του ιού Covid-19.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΔΣ της Ένωσης του έθεσε θέματα που αφορούν τη μέριμνα του προσωπικού, την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών καθώς και διάφορα διοικητικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το άρθρο 32 που αφορά τη βαθμολογική ανισορροπία που προέκυψε με το Νόμο 4609/2019 καθώς και την αποκατάσταση των Αποφοίτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των ετών 1991 – 1992. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των ηλιακών ορίων των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) αλλά και η βαθμολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), καθώς αυτοί οι δύο θεσμοί αποτελούν το 60% της δύναμης του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ).
Στη συνέχεια, αναλύθηκε το πολύ σοβαρό θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης των στελεχών και το πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών. Τέλος, το προεδρείο της Ένωσης αναφέρθηκε στην πάγια διεκδίκηση της Ένωσης για τη παραμονή της 32ης ΤΑΞ/ΠΖΝ στο Βόλο.

Ο βουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μέριμνα και τα προβλήματα των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω θέματα ενώ του δόθηκε και υπόμνημα . Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, επιδόθηκε πλακέτα στον κ. Λιούπη, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και υπήρξαν αμοιβαίες υποσχέσεις συνεργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.