Γκρέιντερ και JCB του στρατού στα νησιά με το «Πρωτεύς»

Ενισχύσεις σε Αλόννησο και Σκόπελο

Ενισχύσεις θα φτάσουν αργά το απόγευμα στην Αλόννησο και στη Σκόπελο, κυρίως με μηχανήματα του Στρατού που θα συνδράμουν στον αποχιονισμό και τεχνικούς που μεταφέρουν υλικό ακόμη και στύλους, στην προσπάθεια που γίνεται να αποκατασταθούν οι ζημιές στο ηλεκτρικό.

Στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» που κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου στις 13.00 και αποπλέει ξανά αυτή την ώρα με έκτακτο δρομολόγιο προς Αλόννησο, επιβιβάστηκαν οκτώ γκρέιντερ και JCB της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 111 Πτέρυγας Μάχης με τους χειριστές τους, για να συνδράμουν στην προσπάθεια αποχιονισμού των δρόμων στα δύο νησιά.

Επίσης στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ με όχημα που μεταφέρει στύλους και άλλο υλικό απαραίτητο για την αποκατάσταση των βλαβών, καθώς και ένα περιπολικό της Αστυνομίας.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το δρομολόγιο του «Πρωτεύς» αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί με απόπλου από την Αλόννησο στις 05.45, κατάπλου στο Βόλο στις 10.45, απόπλου στις 11.30 το πρωί με προορισμό και την Αλόννησο και επιστροφή στο λιμάνι του Βόλου στις 19.00.

Στο μεταξύ, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου από την Αλόννησο το επιβατηγό υδροπτέρυγο «Ερατώ», που μετέφερε 15 επιβάτες. Το σκάφος δεν απέπλευσε ξανά το μεσημέρι για τα νησιά, λόγω της χαμηλής ορατότητας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις Σποράδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.