Η Αντιφασιστική Κίνηση για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Την Τετάρτη 11/1/2017 αρχίζουν επιτέλους τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Βόλο, στην πρώην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του «Μόζα». Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, στηρίζει την πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΠΘ και κοινωνικών συλλογικοτήτων της πόλης για ένα θερμό καλωσόρισμα αυτών των παιδιών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Χρ. Σμύρνης 2), μεθαύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 14:00.

«Με την κίνηση αυτή εκφράζουμε τη στήριξή μας στα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους που έφυγαν κυνηγημένοι για να σωθούν από τον πόλεμο και βρέθηκαν στον τόπο μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόσφυγες του 1922. Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες αντέδρασαν και προσπάθησαν να στερήσουν από τα παιδιά αυτά το δικαίωμα στη μόρφωση και τους λέμε ότι, είτε το θέλουν είτε όχι, ντροπιάζουν την ιστορία της Νέας Ιωνίας και της χώρας ολόκληρης. Μια ιστορία μετανάστευσης και προσφυγιάς που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τους λέμε ακόμη ότι, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, αποτελούν τη συνέχεια της ιστορίας του ρατσισμού και του φασισμού που ξεκίνησε με τέτοιες αντιδράσεις «αγανακτισμένων πολιτών» και οδήγησε στους θαλάμους αερίων του Χίτλερ», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι υπεύθυνη για το ότι πρόσφυγες ξεπαγιάζουν στη Μόρια και ζουν σε άθλιες συνθήκες σε πολλά κέντρα διαμονής όλης της χώρας, για τις απελάσεις προσφύγων προς την Τουρκία την οποία ονομάζει «ασφαλή χώρα», καθώς και για τη φτώχεια και τη δυστυχία που έχουν εξαπλωθεί στην ελληνική κοινωνία σαν αποτέλεσμα των μνημονίων και πάνω τους φυτρώνει ο ρατσισμός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.