Η ΔΑΣ ΟΤΑ για την απεργία της Πέμπτης για τους συμβασιούχους

Κάλεσμα στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 22 Ιουνίου, απευθύνει η ΔΑΣ ΟΤΑ, με αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος από τους 150 περίπου που απασχολούνται στους Δήμους της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για το ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ. Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο υπουργός με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις δίμηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων. Ο υπουργός πρότεινε 2576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς.

«Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει ένα στημένο παιχνίδι μαζί με τους Δημάρχους, εξαπάτησης, παγίδευσης και διάσπασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην δουλειά στη ζωή και στη ζωή των παιδιών μας δεν το παζαρεύουμε», τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ που ζητά να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου, να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Τέλος καλεί ο αγώνας να μεταφερθεί σε όλα τα αμαξοστάσια και καλεί την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.