Ιάσονας Αποστολάκης: Η δημοτική αρχή Μπέου απαξίωσε το έργο των πολιτιστικών συλλόγων

Στόχος μας η δράση τους να ενταχθεί υπό την “ομπρέλα” του ΔΟΕΠΑΠ

«Στόχος μας είναι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Βόλου να ενταχθεί υπό την “ομπρέλα” του ΔΟΕΠΑΠ, στο πλαίσιο ενός σταθερού μνημονίου συνεργασίας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διάχυση και προβολή του έργου τους». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καταγγέλλοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι απαξίωσε το έργο τους, αφού η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν ήταν στις προτεραιότητές της.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλόγων «Πολιτιστική εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Ίωνες”», «Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας-Βόλου» και «Σύλλογος Ποντίων του Βόλου “Αργώ”», συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο». Οι εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν κυρίως σε θέματα οικονομικής ενίσχυσης, στήριξης των δράσεών τους, ζητήματα εγκαταστάσεων και προβολής του έργου τους, ενώ μέλη των «Ιώνων» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία από την περιφέρεια, του κτηρίου που θα στεγάσει το Σύλλογο και τις δράσεις τους. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Ποντίων έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας σχέσης με τους πολιτιστικούς συλλόγους, στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού που θα ενσωματώνει την ενίσχυση των δράσεών τους, με στόχους αφενός την ανάδειξη της ιστορικής-πολιτισμικής κληρονομιάς, αφετέρου την προβολή του Βόλου. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή Μπέου, κατηγορώντας την ότι επέδειξε πλήρη αδιαφορία στον τομέα ανάδειξης της ιστορικής-πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στην πενιχρή οικονομική ενίσχυση των συλλόγων εκ μέρους του Δήμου Βόλου, επισημαίνοντας ότι η στάση αυτή της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι αποτέλεσμα της άγνοιας που έχει για τους σκοπούς των συλλόγων και το έργο που παράγουν, ενώ οφείλεται και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της είχε θέσει άλλες προτεραιότητες.
«Οφείλουμε να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες των συλλόγων, οι οποίοι είναι ζωντανά κύτταρα πολιτισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το καλύτερο πρόγραμμα και να έχει κανείς διαμορφώσει για τον πολιτισμό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τους ενεργούς φορείς, δηλαδή τους συλλόγους και τις συλλογικότητες. Στόχος μας είναι η δράση των πολιτιστικών συλλόγων να ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΔΟΕΠΑΠ, στο πλαίσιο ενός σταθερού μνημονίου συνεργασίας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διάχυση και προβολή του έργου τους. Η όποια βοήθεια στους συλλόγους δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες έκτακτες μικροεπιχορηγήσεις των 3000 ευρώ, αλλά αντίθετα υπό την αιγίδα του Δήμου (συνδρομή και προβολή) το έργο αυτών των συλλόγων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προβολή για την ίδια την πόλη, πρέπει να διαχέεται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού, που να έχει στόχο την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και τη διάσωση της ιστορικής μνήμης».

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Κωνσταντίνος Βαλκαμελής, Αγγελική Κατσαλή, Άννα Κουτσελίνη, Παναγιώτης Κοκτσίδης, Στέφανος Λάζος, Νέστορας Μανιάρας, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Ελένη Παπαθανασίου, Σωτήρης Πετσιμέρης, Δημήτρης Σκαλτσής και Διαλεχτή Τσιτούμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.