Ημέρες Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας

Εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 5 έως 10 ετών, θα πραγματοποιηθούν τη Μ.Εβδομάδα στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας. Τα παιδιά γίνονται «μικροί παλαιοντολόγοι» και ανακαλύπτουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες την προϊστορία του πλανήτη. Αναλυτικά οι δράσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

Μ.ΤΡΙΤΗ 23/4 : «Μαθαίνω για τους Δεινόσαυρους”
Τα παιδιά συμμετέχοντας σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους μεγαλύτερους θηρευτές που έζησαν στη γη και να μάθουν σημαντικά στοιχεία για αυτούς. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά θα βρουν τα απολιθωμένα οστά δεινοσαύρων ως μικροί παλαιοντολόγοι!
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας θα μάθουν τα χαρακτηριστικά τους που συνόδευαν την απολιθωμένη πανίδα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90’ και το κόστος του είναι 10€ (Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών).

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 : «Μικροί Ηφαιστειολόγοι»
Σε αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν ηφαιστειολόγοι για μία ημέρα και θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, τα παιδιά θα πραγματοποιήσουν εικονική έκρηξη ηφαιστείου για να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 90’ και το κόστος του είναι 10€ (Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου).
Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00 ή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (11:00-13:00) & 6973034810.