Κάλεσμα Σωματείων για την κινητοποίηση της Παρασκευής

Είπαν ότι δεν έχουμε δύο ζωές για να δώσουμε τη μία

Κάλεσμα για την κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου, απύθυναν οι εκπρόσωποι Σωματείων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.
Το κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης, ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής SRFαπό τον Δήμο Βόλου, είναι «δεν έχουμε δύο ζωές για να τους δώσουμε τη μία».

Εκ μέρους του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Μαργετάκης, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Μαργετάκης χαρακτήρισε «έγκλημα» την καύση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών και την κατασκευή μονάδας παραγωγής καυσίμου από σκουπίδια, λέγοντας πως ευθύνονται γι αυτό οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ ευθύνες επέρριψε στη δημοτική Αρχή Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας «που έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους σε αυτές τις εξελίξεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του λαού στη Μαγνησία».

Βασικά αιτήματα των διοργανωτών είναι:
Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ – κοκ στην ΑΓΕΤ, να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση σκουπιδιών και πετ – κοκ, να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στον ΧΥΤΑ, και να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.
Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ θα υπάρχει και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός, ζήτησε να υπάρξουν ενισχύσεις για την υγεία τονίζοντας ότι τα καμένα σκουπίδια σημαίνουν περισσότερα τοξικά απόβλητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.