Κάλεσμα Σωματείων σε κινητοποίηση ενάντια στην καύση απορριμμάτων

Ταξικά Σωματεία τονίζουν ότι η μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα με την καρκινογόνα καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, συνεχίζεται με την κατασκευή μονάδας παραγωγής του “εναλλακτικού” καυσίμου από αποξηραμένα σκουπίδια, το SRF, στον ΧΥΤΑ Βόλου και καλούν σε κινητοποίηση, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7.30 μμ. στην παραλία του Βόλου.

Όπως αναφέρουν, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, ύστερα από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη μας με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων. Αντιστεκόμαστε στις επενδύσεις που σκοτώνουν το περιβάλλον και τις ζωές μας. Η “πράσινη ανάπτυξη” τους δεν έχει καμιά σχέση με την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του. Αφορά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, που επεκτείνουν τις κερδοφόρες δραστηριότητές τους στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τα Σωματεία ζητούν
• Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.
• Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ.
• Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ), που στηρίζεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας.
• Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.

Τα σωματεία και φορείς που καλούν σε κινητοποίηση είναι Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ., Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ενώ μέχρι στιγμής την κινητοποίηση, στηρίζουν και συμμετέχουν με αποφάσεις τους, Δικαστικοί Υπάλληλοι, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΕ, Πολιτικών Συνταξιούχων, Σωματείο Καθαριστριών και Συνδικάτων τροφίμων και ποτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.