Κάλεσμα στα Δικαστήρια από την ομάδα «Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά»

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου καλεί η ομάδα «Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά» αύριο Τετάρτη στις 9 π.μ., ενόψει της δίκης των μελών της κίνησης για το νερό Αριστείδη Φραγκουδάκη και Θωμά Κλημόπουλο, με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και άσκησης βίας από κοινού, επειδή στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με θέμα την επιχειρηθείσα ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, το 2017, ζήτησαν από τον πρόεδρο του Σώματος να δοθεί ο λόγος στους εκατοντάδες παραβρισκόμενους πολίτες.

Η ομάδα τονίζει ότι οι δυο κατηγορούμενοι δικάζονται επειδή παραβίασαν το “πρωτόκολλο” που έχει επιβάλλει με το “έτσι θέλω” ο δήμαρχος του Βόλου, το οποίο απαγορεύει τη συμμετοχή ενεργών πολιτών στα δημοτικά συμβούλια, που έχουν διαφορετική από τη δική του άποψη, που απαγορεύει την ανάρτηση πανό, επιτρέπει όμως την παρουσία μπράβων, αστυνομικών δυνάμεων και ασφαλιτών στο χώρο και ουσιαστικά την κατάργηση της. Αντιπολίτευσης.
«Και αυτή πάντως η δίκη θα έχει την τύχη των προηγούμενων. Οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν πανηγυρικά και οι προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης συναγωνιστών θα πέσει στο κενό», τονίζει η ομάδα «Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με την αυριανή δίκη ξεκινά ένα μπαράζ δικών μέσα στον Οκτώβριο που θα συνεχιστεί στις 7/10 με την αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ εναντίον του Στέλιου Λημνιού, στις 14/10 με τη δίκη τριών κατοίκων των Σταγιατών, ενώ στις 21/10 θα εκδικαστεί η “ψευτομήνυση” της εισαγγελίας Βόλου εναντίον δύο εκ των βασανιστών του Βασίλειου Μάγγου. Πρόκειται για ένα μήνα δικαστικής αντιπαράθεσης του Κινήματος με την εξουσία, της προστασίας του Περιβάλλοντος με τη λεηλασία του, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας με την υποταγή στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Μήνας αντιπαράθεσης όχι μόνον στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες κινηματικές περιοχές, όπως στη Χαλκιδική (τρεις δίκες συναγωνιστών) και στην Καρδίτσα (δύο δικών).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.