Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ στην απεργία την Πέμπτης

Κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, απευθύνει στους εργαζόμενους στους Δήμους η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.
Όπως αναφέρει, τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς λοκ ντάουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα.
«Αντί να πάρει μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή των σχολείων που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατ’ εντολήν των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών προκειμένου να τονώσουν την κερδοφορία τους.
Προωθεί τη 10ωρη ημερήσια εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση και γενίκευση της δουλειάς την Κυριακή, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας παντού,
Μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς που θα ξεκινούν από τα 200 €», τονίζει η παράταξη της Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Και επειδή φοβούνται την οργή του κόσμου και τον ξεσηκωμό φέρνουν «εκσυγχρονιστικό» συνδικαλιστικό νόμο που ανάμεσα σε άλλα προβλέπει:
• Την απαγόρευση της απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τον ιδιωτικό τομέα.
• Ακυρώνει τις μαζικές διαδικασίες, τη γενική συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ως προϋπόθεση για την κήρυξη της απεργίας την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
• Διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας.
• Δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν.
Με αυτό το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που φέρνουν, μετατρέπουν τη συλλογική και συνδικαλιστική δράση, τους λαϊκούς αγώνες σε ιδιώνυμο και ποινικό αδίκημα», αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση δεν αφήνουμε να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό. Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση στις 26 του Νοέμβρη. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν πρέπει να αφήσουμε η χώρα να μετατραπεί σε απέραντη οικονομική ζώνη. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας που θα καλεστούν στο μέλλον να ζήσουν με μισθούς πείνας και με συνθήκες γαλέρας.

Τέλος η παράταξη ζητά κλιμάκωση του αγώνα για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού και ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που βάζει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση και να μην περάσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ανάδειξη των εκπροσώπων τους.