Κάλεσμα των συνταξιούχων στην Πλατεία Ελευθερίας αύριο

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας, απηύθυναν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) και ΑΓΕΤ, για συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας.
Οι οργανώσεις τονίζουν ότι αγωνίζονται και διεκδικούν στο ακέραιο όσα αδίκως τους έχουν αφαιρεθεί από τη δουλειά τους που έχουν πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία για να ζήσουν, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Οι συνταξιούχοι σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί τόνισαν ότι ζητούν άμεσες λύσεις:
– Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
– Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
– Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-21.
– Να αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων ήδη αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία προστέθηκαν σ’ αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως είπαν δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουν οι συνταξιούχοι και γι’ αυτό προσπαθούν να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή.
Επίσης ανέφεραν ότι είναι απαράδεκτο τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις έφτασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για 15 ημέρες τον μήνα, να «πετούν» ένα αντίδωρο των 250 € όπως αυτό που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, ανέφεραν ότι δίνουν για ακόμη μια φορά το αγωνιστικό τους παρόν και θα συνεχίσουν αυτό το δρόμο, αφού γνωρίζουν ότι μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποκρούσουν να καθυστερήσουν αλλά και να κερδίσουν, είναι αποτέλεσμα των αγώνων τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.