Κατά πλειοψηφία το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την λήψη κανονιστικής απόφασης για την τοποθέτηση δημοτικού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης Δήμου Βόλου”.
Το νέο σύστημα προβλέπει τη χωροθέτηση 1400 θέσεων στο κέντρο του Βόλου που προορίζονται και για τους μόνιμους κατοίκους, άλλες 1108 θέσεις αυτοκινήτων αλλά και θέσεις δικύκλων που θα είναι δωρεάν.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος καταψήφισε λέγοντας ότι η νέα χωροθέτηση του συστήματος γίνεται και σε νέους δρόμους, που σημαίνει ότι θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων. «Για να γίνει αυτή η μελέτη χρειάζεται μια ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη και για να αποτρέψουμε τη χρήση του αυτοκινήτου από το κέντρο πρέπει παρθούν και άλλα μέτρα, όπως η συγκοινωνία με φθηνό εισιτήριο», τόνισε. Ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο, καθώς ο Δήμος θα παραχωρήσει τη στάθμευση σε ιδιωτική υπηρεσία, που θα είναι και η κερδισμένη της υπόθεσης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Τριαντ. Γκογκινούδης τόνισε ότι οι περισσότερες θέσεις δικύκλων και ποδηλάτων που θα υπάρχουν στο σύστημα είναι δωρεάν «που σημαίνει ότι προτρέπουμε τον πολίτη να πάρει το δίκυκλο», ενώ οι ήπιας κυκλοφορίας δρόμοι έχουν σκοπό να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα και να διευκολύνεται η κυκλοφορία των πεζών.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης τέλος, ανέφερε ότι στο νέο σύστημα υπάρχουν 1400 θέσεις μόνιμων κατοίκων και 1018 θέσεις (αναλογία 40-60) αυτοκινήτων και η ροή που θα υπάρχει θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους. Ακόμη είπε ότι θα μπουν αισθητήρες και κέντρο ελέγχου, για σωστή κατανομή, ενώ τόνισε ότι θα γίνει διαγωνισμός για τη λειτουργία του συστήματος στάθμευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.