Κατά πλειοψηφία η απόφαση για αναπροσαρμογή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, την τροποποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ περί καθορισμού τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης & αποχέτευσης έτους 2017.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης δήλωσε ότι είχαν γίνει λάθη σε περιοχές που εντάχθηκαν σε άλλες ζώνες και με την απόφαση αυτή γίνεται αποκατάσταση της αδικίας που υπήρχε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς δήλωσε ότι ο ίδιος ψήφισε θετικά το θέμα, διότι θα γίνει μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης σε κατοίκους των περιοχών Άλλης Μεριάς και Ιωλκού.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου δήλωσε ότι αρχική απόφαση είχε ληφθεί με μεγάλη προχειρότητα και υπήρχαν αδικίες και αυξήσεις και 200%. «Κάνατε διορθωτική για μερικές περιοχές και είμαστε αρνητικοί», δήλωσε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι αφού ανέβασε τα τιμολόγια 200% τα μειώνει 20% σε μια περιοχή και το θεωρεί επιτυχία. Ακόμη χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνονται διακοπές νερού σε λαϊκά σπίτια για οφειλές άνω των 80 €.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας χαρακτήρισε απαράδεκτο να κλείνουν 28 βρύσες στην Πορταριά, είπε ότι είναι αντιλαϊκό μέτρο η διακοπή υδροδότησης για 80 € και συμπλήρωσε ότι οι αυξήσεις ήταν 280% και οι μειώσεις σε κάποιες περιπτώσεις και είναι σα να αυξάνεις αρχική τιμή κατά 100%. «Δεν είμαστε κατά της μείωσης αλλά υπέρ της γνώσης και γνώση για να λάβουμε τέτοια απόφαση δεν έχουμε», τόνισε.

Απαντώντας ο Αριστείδης Σαββάκης δήλωσε ότι δεν έγιναν οι αυξήσεις τιμολογίων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση και πρόσθεσε ότι η απόφαση για διακοπή υδροδότησης για 80 € ήταν παλιά, πλέον θα ενημερώνονται οι καταναλωτές να κάνουν ρύθμιση και διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπεί το νερό σε καμία ευπαθή ομάδα πληθυσμού.
Τέλος, ανέφερε, ότι θα κλείσουν οι βρύσες στην Πορταριά που το νερό τρέχει άσκοπα, ενέργεια που θα είναι προληπτική για να γίνει οικονομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.