Καταδικάζουν πρόστιμα άσκοπης μετακίνησης σε συμμετέχοντες σε κινητοποίηση

Σωματεία και φορείς που βρισκόταν έξω από το Νοσοκομείο

Τα σωματεία και οι φορείς που στήριξαν την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Βόλου με κοινή ανακοίνωσή της καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ενέργεια της Αστυνομίας να επιβάλλει πρόστιμο σε συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, θεωρώντας άσκοπη τη μετακίνησή τους.
Όπως αναφέρουν «η μετακίνησή μας την Τρίτη, είχε έναν σπουδαίο σκοπό: Να φωνάξουμε δυνατά σε όλη την Ελλάδα ώστε να παρθούν μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και προστασίας των εργαζομένων και του λαού».

Φορείς και Σωματεία τονίζει ότι η διαμαρτυρία έγινε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκες, αποστάσεις), με τις οδηγίες των ίδιων των γιατρών του Νοσοκομείου και είναι τουλάχιστον προσχηματική η βεβαίωση “παράβασης” από την Αστυνομία.
«Στοχεύει το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων στην υγεία και στη ζωή. Η ενέργεια αυτή, οι αντίστοιχες ενέργειες σε άλλες περιοχές, με αποκορύφωμα την αποστολή ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό απαιτούν την καταδίκη όλων. Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο να μην κάνει πίσω. Το αντίθετο. Τα καλυμμένα στόματα μπορούν να βγάλουν φωνή. Δεν μένουμε σιωπηλοί, μένουμε ασφαλείς και δυνατοί. Απαιτούμε να ανακληθούν τα πρόστιμα άμεσα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα Σωματεία και φορείς που υπογράφον την ανακοίνωση είναι Σύλλογοι προσωπικού Νοσοκομείου, υγειονομικών υπαλλήλων Μαγνησίας, εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Σύλλογοι Δασκάλων, ΕΛΜΕ, διοικητικού προσωπικού Π.Θ. , εργαζόμενοι Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δικαστικών υπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Σωματεία Καθαριστριών, Εμποροϋπαλλήλων, ΟΤΑ, Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη, Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Μουσικών, πολιτικό προσωπικό 304 ΠΕΒ, εσωτερικής φρουράς Κασσαβέτειας, Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου, Αλιευτικός Σύλλογος «Αστακός» και Αγροτικοί Σύλλογο Ζαγοράς και Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.