Κάθοδος των αγροτών το απόγευμα στον Βόλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Συμμετέχουν 12 Αγροτικοί Σύλλογοι στην μηχανοκίνητη πορεία

«Φωτιά» έχουν πάρει οι αγρότες του Πηλίου και όχι μόνο, προετοιμάζοντας τη μεγάλη κινητοποίησή τους για σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουλίου, όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο.Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας στην κινητοποίηση συμμετέχουν 12 Αγροτικοί Σύλλογοι και οι προσυγκεντρώσεις έχουν ως εξής: Καράβωμα 18:30, Ριζόμυλος 19:00, Περιφερειακός 19:45 .
Από εκεί θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Βόλου με κατάληξη την πλατεία Πανεπιστημίου στις 20:30, με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων να καλεί όλους τους φορείς του νομού, να δώσουν το παρών και να στηρίξουν τα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.
Η Ομοσπονδία, για το θέμα της ευλογιάς, ζητά άμεσες αποζημιώσεις τους πληγέντες κτηνοτρόφους που έχουν μολυνθεί τα ζώα τους στο 100% της πραγματικής ζημιάς, άμεση αποζημίωση 300 € ανά στρέμμα στους τριφυλλοπαραγωγούς, που είναι στην κόκκινη ζώνη και δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, λόγω της ασθένειας, αναπλήρωση εσόδων σε καλαμπόκι και άχυρο, ξεπάγωμα του μέτρου 5.2 και διάθεση ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους.
Οι αγρότες του Πηλίου διεκδικούν πάγια οικονομική ενίσχυση 500 € ανά στρέμμα σε μήλα, καστανά, καρύδια στο Πήλιο λόγω ορεινής μειονεκτικής περιοχής, απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα και εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.