Κάτω από τον μπλε ουρανό… το χάλι μας το μαύρο

Ο Βόλος “φόρεσε” τα γιορτινά του, στολίστηκε με λαμπάκια, όμως κάτω από την φωτεινή αυτή πλευρά, το “μαύρο” μας το χάλι δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο κ. Νίκος Κανελλής, κάτοικος της πόλης δημοσίευσε στα social media εικόνες από το πάρκο στην οδό Περραιβού με Λόρδου Βύρωνος και η κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική. Γεμάτα καλαθάκια απορριμμάτων από κουτάκια μπύρας, ξεχασμένες παλέτες και κορύνες που δείχνουν ότι έγιναν εργασίες, χιλιάδες φύλλα ξερά σε όλο το πάρκο και εκεί παίζουν καθημερινά μικρά παιδιά, θέλοντας να ξεσκάσουν από την κλεισούρα του σπιτιού.

Η εικόνα αυτή δεν επικρατεί μόνο στο συγκεκριμένο παρκάκι, αλλά και σε πολλά άλλα στην πόλη. Ίσως είναι ώρα, έστω και τώρα, ο Δήμος να σπεύσει να βάλει μία τάξη για να δώσει, όπως πολλές φορές λέει και ο δήμαρχος, χαρά στα παιδιά και σε εκείνα, που δεν θα μπορέσουν να πάνε στον Πινόκιο γιατί οι κούνιες στη γειτονιά είναι το μόνο παιχνίδι που θα δουν στις γιορτές.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την ευθύνη όλων μας, των κατοίκων αυτής της πόλης κυρίως για τη συμπεριφορά μας, που μας είναι κόπος να πετάξουμε λίγα μέτρα πιο μακριά τα σκουπίδια μας, όταν βλέπουμε τα καλαθάκια γεμάτα ή να τα κρατήσουμε και να μην τα ρίξουμε κάτω.

Οπότε ας μην μαγευόμαστε και τόσο πολύ από τα μπλε λαμπάκια και στους στολισμούς που μόνο στο κέντρο της πόλης υπάρχουν, γιατί η υπόλοιπη πόλη είναι και γυμνή από στολισμό και με χίλια μύρια προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.