Για τελευταία ημέρα λειτούργησε χθες η «Κουζίνα Αλληλεγγύης», η οποία για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας. Μετά από καταγγελία πολίτη, η Διεύθυνση Υγείας έκανε αυτοψία στην κουζίνα και ζήτησε να γίνουν εργασίες προ προμήθεια υλικών που θα την εκσυγχρονίσουν, ώστε να είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, ενώ είχε δώσει προθεσμία μέχρι αύριο Κυριακή.
Κοινωνικό Οδοντιατρείο από το Σεπτέμβριο
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η Αγγελική Ιωαννίτη, από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί και οδοντιατρείο δωρεάν για απόρους, σε χώρο που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και που ήδη λειτουργεί ένα οδοντιατρείο, μίας οδοντιάτρου που δέχθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.
Τα μηχανήματα του οδοντιατρείου παραχωρεί μία γαλλική οργάνωση με την οποία είχε επαφή η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου Βόλου, καθώς η ίδια οργάνωση τους προμήθευε με ιατρικό υλικό και φάρμακα για το Κοινωνικό τους Ιατρείο.
Το Ιατρείο έχει σταματήσει στην ουσία τη λειτουργία του, καθώς δεν υπάρχει πλέον ζήτηση, μετά τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση σε απόρους και ανέργους να εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Βόλου.
Επιπλέον το οδοντιατρείο έπρεπε να εγκατασταθεί σε μία δομή που έχει νομική υπόσταση, καθώς η Λαϊκή Συνέλευση της Γειτονιάς είναι μια αυτοοργανωμένη δομή και δεν διαθέτει νομική υπόσταση.
Τρεις Γάλλοι τελειόφοιτοι στη νοσηλευτική θα έρθουν στην Ελλάδα και αναλαμβάνουν τη μεταφορά και εγκατάσταση των μηχανημάτων του οδοντιατρείου στο συγκεκριμένο χώρο, που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και ήδη έχει αποστείλει φωτογραφικό υλικό από το χώρο.
Όπως ανέφερε η κ. Ιωαννίτη, ήρθε σε επαφή με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις και συλλόγους του Βόλου να προτείνουν ένα με δύο άτομα που θα χρειάζονται τις υπηρεσίες του οδοντιατρείου, καθώς η οδοντίατρος, μέχρι να λειτουργήσει το κοινωνικό οδοντιατρείο, είναι διατεθειμένη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο δικό της ιατρείο, μετά από ραντεβού.






























