ΚΚΕ: «Αποποίηση ευθυνών και εξαγνισμός της ΑΓΕΤ – LAFARGE»

Η στάση και οι δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, που προσέτρεξαν να «δώσουν τα συχαρίκια» στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ για τις χορηγίες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, δεν μπορούν να αποτελέσουν την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», τόσο για τους ίδιους, όσο και για την τσιμεντοβιομηχανία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει, η επιχείρηση αποποίησης των ευθυνών τους από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση της πανδημίας και την επίθεση που έχει εξαπολύσει στα εργασιακά δικαιώματα, δεν πείθει κανέναν! Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν, για ακόμη μια φορά, την παρατεταμένη καπιταλιστική οικονομική κρίση. Έχουν ψηφίσει «και με τα δυο χέρια» όλα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με δισεκατομμύρια ευρώ, μέτρα που καταδικάζουν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό, που τώρα «σταυρώνεται», πληρώνοντας και με τη ζωή του τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και την παντελή απουσία μέτρων προστασίας.

Το ίδιο προκλητική είναι και η προσπάθειά τους να εξαγνίσουν την ΑΓΕΤ – LAFARGE, που, και με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης της ΝΔ, διευρύνει την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών. Συγκαλύπτουν το γεγονός ότι, η κυβέρνησή τους μετατρέπει όλη τη χώρα σε πεδίο χρυσοφόρων επενδύσεων από τα μονοπώλια στην διαχείριση των απορριμμάτων, στην παραγωγή των λεγόμενων εναλλακτικών καυσίμων (SRF/RDF) για καύση σε τσιμεντοβιομηχανίες και σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματός.«Η πύκνωση των δικτύων των σταθμών για την παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας» που υποσχέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και οι μετρήσεις σύμφωνα με τη «νομιμότητα» των οδηγιών της Ε.Ε., με τα διαρκώς προσαρμοσμένα «όρια» στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων,έχουν μετατρέψει τον Βόλο σε θάλαμο τοξικών αέριων ρύπων και την περιοχή της Μαγνησίας σε «σκουπιδότοπο», με τις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (εκτός αυτής του Δήμου Βόλου) ναξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη, για παραγωγή καυσίμων από πλαστικό, προοριζόμενα για καρκινογόνα καύση στην ΑΓΕΤ κι αλλού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι βουλευτές της ΝΔ, αντί να προστρέχουν για να εξαγνίσουν την ΑΓΕΤ, να τρέξουν να υλοποιήσουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού. Όσο για τις «αγωνιώδεις» και «διεκδικητικές» δράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε, ότι οι Βολιώτες και Μαγνησιώτες δεν έχουν «μνήμη χρυσόψαρου». Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη που της παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος άραγε δε θυμάται τη «μάχη» του Σ. Φάμελλου του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εναλλακτικών καύσιμων και την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ να μεταφέρει χιλιάδες τόνους σκουπίδια στο λιμάνι της, καθώς επίσης και τα αντεργατικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, το περιορισμό του δικαιώματος των απεργιών, την εγκατάλειψη και τις ελλείψεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πολιτική», επισημαίνει το κόμμα.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες να καταδικάσουν την υποκρισία και την κοροϊδία, την επιχείρηση παραπλάνησης τους. Τους καλούμε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να οργανώσουν τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν, χωρίς υποχώρηση, τα δικαιώματά τους στην στη εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην προστασία της υγείας, στη μόρφωση των παιδιών τους, κ.ά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.