Κλειστά τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου για τον νέο νόμο περί ωραρίου, ενώ κάνει γνωστό ότι τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, υπάρχουν καταστήματα, αυτά που πωλούν τρόφιμα που μπορούν να λειτουργήσουν.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία και την ανακοίνωση του Συλλόγου, την Καθαρά Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά. Σε ότι αφορά ιχθυοπωλεία, σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα που παραδοσιακά άνοιγαν σε συγκεκριμένους τόπους την ημέρα αυτή η έκδοση της υπ’ αριθμ 17088/22-02-2023 εγκυκλίου του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ρυθμίζει προσωρινά το πρόβλημα και επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία τους την συγκεκριμένη αργία.
Συμπεριλαμβάνονται στην ίδια διάταξη οι επιχειρήσεις που έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας και είναι οι εξής:
Καταστήματα εστίασης. Κυλικεία, καντίνες, κάβες, καταστήματα λιανικής πώλησης ξηρών καρπών, μίνι μάρκετ, τα οποία αποκτούν για πρώτη φορά νόμιμο δικαίωμα λειτουργίας και μετά το πέρας του επίσημου πλαισίου ωραρίου. Φωτογραφεία. Ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και συναφή καταστήματα. Ανθοπωλεία, περίπτερα, καταστήματα και εγκαταστάσεις που λειτουργούν στους χώρους των Κεντρικών Αγορών.
Με το άρθρο 19 του νόμου που συμπληρώνει το άρθρο 16 ν. 4177/2013 για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και παρά τις έντονες αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και της ΕΣΕΕ , οι Κυριακές που προαιρετικά μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα ελεύθερα παραμένουν οκτώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.