Λαϊκή Συσπείρωση κατά Δήμου Βόλου για την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών ένδυσης-υπόδησης

Ζητά την άμεση άρση της απόφασης

Την άμεση άρση της απόφασης του Δήμου Βόλου να ανασταλεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών ένδυσης – υπόδησης – βιομηχανικών ειδών, ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου. Η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει μάλιστα λόγο για “γκεμπελίστικες” μεθόδους της δημοτικής αρχή που πρέπει να βρουν την αντίσταση όλων των μικροπωλητών, καταγγέλλοντας ότι θέλει να τους βγάλει από την αγορά, όπως και τα μικρομάγαζα, προκειμένου το μερίδιο του κύκλου εργασιών τους να περάσει στα μεγαλοκαταστήματα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Με πρόσχημα τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων στη λαϊκή και τη δήθεν μη τήρηση των μέτρων λόγω του covid 19, η δημοτική αρχή Βόλου προχώρησε σε μια παράλογη, αντιλαϊκή, εκβιαστική και εκδικητική απόφαση, στο κλείσιμο όλης της λαϊκής ένδυσης – υπόδησης – βιομηχανικών ειδών!
Αντί η δημοτική αρχή Βόλου να φροντίσει ώστε, σε συνεννόηση με τους 50 περίπου μικροπωλητές, να προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους, για να συνεχίσουν να δουλεύουν, προκειμένου να επιβιώσουν, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης και ενόψει της νέας, βάζει λουκέτο σε όλη τη λαϊκή! Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να διχάσει τους μικροπωλητές, να στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλον, να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό!

Οι «γκεμπελίστικες» μέθοδοι της δημοτικής αρχής πρέπει να βρουν την αντίσταση όλων των μικροπωλητών! Η δημοτική αρχή Βόλου, που το προηγούμενο διάστημα ρύθμισε σε 50 και 100 δόσεις τα χρέη μεγάλων επιχειρήσεων στο Βόλο, που ιδιωτικοποιεί, «μοιράζει δωράκια» εκατομμυρίων, την ακίνητη περιουσία και τις υπηρεσίες του δήμου σε επιχειρηματικούς ομίλους (οδοφωτισμός, leasing απορριμματοφόρων, χώρος στάθμευσης Φιλελλήνων, ελεγχόμενη στάθμευση, φωτοβολταϊκά, κ.ά.), θέλοντας να συγκαλύψει την πολιτική της για την εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που μετατρέπουν τον δήμο σε ανταποδοτική επιχείρηση και πεδίο κερδοφορίας, τα έβαλε με τους φτωχούς μικροπωλητές! Στην πραγματικότητα θέλει να τους βγάλει από την αγορά, όπως και τα μικρομάγαζα, προκειμένου το μερίδιο του κύκλου εργασιών τους να περάσει στα μεγαλοκαταστήματα!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στην άρση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών ένδυσης – υπόδησης – βιομηχανικών ειδών! Καλεί τους εργαζόμενους στις λαϊκές να ενώσουν τη φωνή τους, να κινητοποιηθούν και σταματήσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής που θα στείλουν δεκάδες οικογένειες στην ανεργία και στη ανέχεια. Να διεκδικήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση παλιών οφειλών, την κατάργηση των προσαυξήσεων, την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, να ανανεωθούν όλες οι άδειες. Παράλληλα, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ενισχυθούν με έκτακτο επίδομα σε περίπτωση που αναγκαστούν να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης για την πανδημία και την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ και άλλους λογαριασμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.