ΛΑΣ Βόλου: «Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου»

Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ερώτηση κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, μετά τις εκρήξεις της περασμένης εβδομάδας. Οι σύμβουλοι της ΛΑΣ ζητούν από την δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες αποκαταστάσεις και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του διδακτηρίου.

Ειδικότερα, στην ερώτησή τους οι σύμβουλοι της ΛΑΣ σημειώνουν «Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι ανησυχίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, που λειτουργεί σε μικρή απόσταση από τις αποθήκες της 111 Π.Μ. και που πρόσφατα «χτυπήθηκε» από τις εκρήξεις πυρομαχικών της μονάδας, από την επικίνδυνη πολιτική όλων των κυβερνήσεων, την έλλειψη της αναγκαίας πρόληψης και την παραβίαση των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, με αποτέλεσμα την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των μαθητών της περιοχής,.

Οι καταστροφές στο κτήριο είναι εκτεταμένες! Όπως αναφέρει στην εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση η διευθύντρια του γυμνασίου, οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διευθύντρια παρακαλεί τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να εισέρχονται στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, διότι υπάρχουν αρκετά επικρεμάμενα θραύσματα των υαλοπινάκων του πρώτου ορόφου και αποκολλημένα προστατευτικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Επιπλέον, εύλογα είναι τα ερωτήματα για το αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο, σε ένα μήνα περίπου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως επίσης και για τους κινδύνους, στην κατάσταση που βρίσκεται το κτήριο, νέων καταστροφών των υποδομών και του εκπαιδευτικού υλικού από έντονα καιρικά φαινόμενα ή κλοπές και βανδαλισμούς.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Τι θα κάνει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, ώστε αυτό να μπορεί με πλήρη ασφάλεια να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα μαθημάτων;

Τι μέτρα θα πάρει για τη φύλαξη του σχολείου, ώστε ο χώρος να μην είναι επισκέψιμος, κυρίως από μικρά παιδιά για παιχνίδι, για την αποφυγή ατυχήματος;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.