ΛΑΣ Βόλου: «Σκηνές τρόμου σε όλες τις περιοχές του δήμου από τα αδέσποτα»

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα των αδέσποτων σκύλων και τις επιθέσεις που δέχονται οι πολίτες.

Σύμφωνα με την παράταξη, πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε πολλές περιοχές του Δήμου Βόλου.
Η πρόσφατη καταγγελία των κατοίκων των Παλαιών θυμίζει προηγούμενα περιστατικά τρόμου που έχουν ζήσει οι βολιώτες: Στις αρχές Σεπτέμβρη, στα Λεχώνια, ένα 8χρονο παιδί οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο με δαγκωματιές στα πόδια. Το ίδιο εφιαλτικό σκηνικό επαναλήφθηκε στα μέσα Σεπτέμβρη στην ίδια περιοχή, ύστερα από επίθεση αδέσποτων που δέχτηκαν μια μητέρα με ένα παιδί, ενώ την ίδια περίοδο στην Νεάπολη ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση αγέλης. Τον προηγούμενο Μάρτιο μια εβδομηντάχρονη γυναίκα και ένας 40χρονος δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή της Άλλης Μεριάς, για την οποία έγινε και εισαγγελική παρέμβαση.
Παράπονα για την επικίνδυνη κατάσταση έρχονται από όλες τις περιοχές του δήμου, ακόμη και από το κέντρο της πόλης.

«Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου είναι τεράστιες! Οι υποδομές και η χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατες, ενώ ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί και για τη διαχείριση από τον ιδιώτη που έχει αναλάβει το έργο περισυλλογής και φροντίδας των αδέσποτων.
Αποδεικνύεται επίσης ότι η ανάθεση σε ιδιώτες και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), με το αζημίωτο, της φροντίδας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, πολιτική που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λύνει το πρόβλημα», τονίζεται στην ερώτηση της ΛΑΣ.

Σήμερα, όπως προτείνει το ΚΚΕ, η διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη κρατικών δομών με εξασφάλιση από το κράτος όλων των απαιτούμενων πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών. Με τη διαμόρφωση χώρων για τη στέγαση αδέσποτων ζώων με τις αντίστοιχες υποδομές (κτηνιατρείο με υποδομές κλινικής για αδέσποτα, όπως εξεταστήριο, χειρουργείο, νοσηλευτήριο, μικροβιολογικό εργαστήριο), με την πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε επίπεδο δήμου ή ομάδας όμορων δήμων, επισημαίνει η παράταξη.

Η ΛΑΣ ερωτά τη Δημοτική Αρχή Βόλου:
• Τι μέτρα θα πάρει τόσο για την προστασία των κατοίκων του Βόλου όσο και των αδέσποτων ζώων;
• Τι θα κάνει για να εξασφαλίσει σύγχρονες υποδομές φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ώστε να διεξάγονται αποτελεσματικά οι διαδικασίες της περισυλλογής, του ιατρικού ελέγχου και περίθαλψης – στείρωσης, της καταγραφής – σήμανσης, της απελευθέρωσης (εφόσον αυτή είναι εφικτή, με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα για την αποφυγή σχηματισμού αγελών), χωρίς την παρεμβολή ιδιωτών, μεσαζόντων και διαφόρων ΜΚΟ;
• Πώς θα αξιοποιήσει την εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών οργανώσεων για την επικουρική σχεδιασμένη δράση τους;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.