Λιμάνι Βόλου: Συλλήψεις μετά από παρεμπόδιση εκφόρτωσης πλοίου

Από εργαζόμενους εταιρίας με παράνομα μητρώα Σωματείου που δεν υπάρχει

Από τρεις συλλήψεις μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου, συνοδεύτηκε η ένταση που επικράτησε από το πρωί στο λιμάνι, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης πλοίου, την οποία σταμάτησαν οι τοπικοί λιμενεργάτες, διότι ο εργολάβος που ανέλαβε την εκφόρτωση διαπιστώθηκε ότι είχε δύο εργαζόμενους με παράνομα μητρώα, αντίστοιχου Σωματείου που έχει διαλυθεί… Στο λιμάνι κλήθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και το Λιμεναρχείο, επικράτησε ένταση και αντεγκλήσεις μέχρι το μεσημέρι, έγιναν τρεις συλλήψεις και το μεσημέρι η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ το πλοίο τελικά ξεφόρτωσε μετά τις 5.30 το απόγευμα.

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε την Κυριακή το φορτηγό πλοίο «Αναστασία» που έφτασε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 1.700 τόνους σιτάρι, το οποίο προορίζεται για αλευροβιομηχανία στην περιοχή του Βελεστίνου.
Στην προβλήτα του σιλό από το πρωί, επικράτησε ένταση, με φωνές και αντεγκλήσεις και οι λιμενεργάτες του Βόλου εμπόδισαν την εκφόρτωση.

Λιμενεργάτες του Βόλου, ανέφεραν για την εκφόρτωση εμφανίστηκε εργολαβική εταιρεία από τη Στυλίδα, που αναλαμβάνει να ξεφορτώσει πλοία σε διάφορα λιμάνια της χώρας, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι δύο από τους τέσσερις εργαζόμενους που χρησιμοποιεί δεν διαθέτουν νόμιμα μητρώα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Βόλου, στις 11 το πρωί η υπηρεσία ενημερώθηκε για παρεμπόδιση από μέλη του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Βόλου της εκφόρτωσης του φορτηγού πλοίου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΠ 12245 το οποίο είχε καταπλεύσει στον εμπορικό λιμένα Βόλου την 2-8-2020 εξαιτίας του ότι η εκφόρτωση είχε ανατεθεί από τον φορτωτή σε φορτοεκφορτωτές εταιρείας από άλλη περιοχή.

Ακολούθως υπεβλήθη έγκληση από την εργολαβική εταιρεία σε βάρος των ατόμων – μελών του συνδέσμου που παρεμπόδιζαν την εκφόρτωση με αποτέλεσμα να συλληφθούν μέλη του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου.
Όπως επισημαίνει το Λιμεναρχείο, μετά την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποχώρηση των μελών από το χώρο ελλιμενισμού του πλοίου, μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.